UZ STIL

Sony Xperia Z5 - za fotografije bez premca

21.01.2016 u 11:38

Bionic
Reading

Sony je u rujnu prošle godine na sajmu elektronike u Berlinu otkrio novi trojac u Xperia liniji. Dok model Xperia Z5 Compact krase male dimenzije, model Xperia Z5 Premium krasi 4K zaslon, tu je i 'zlatna sredina' - Sony Xperia Z5

Xperia Z5 je 5,2-inčni pametni telefon dimenzija 146 puta 72 puta 7,3 milimetra, uz masu od 154 grama. Triluminos zaslon razlučivosti 1.920 puta 1.080 piksela uz niz Sonyjevih tehnoloških rješenja donosi iznimno kvalitetan prikaz slike, neovisno o uvjetima osvjetljenja. Kvalitetan prikaz sadržaja je itekako bitan na ovom uređaju, posebno radi foto i video sadržaja kojeg može snimiti njegova kamerica.

Da, i ovaj Sonyjev model donosi vrhunski 1/2.3" Exmor RS senzor kamerice od 23 megapiksela, uparen s hibridnim autofokusnim sustavom kojem treba svega 0,03 sekunde za fokus. Kvaliteti snimljenog sadržaja svjedoči i ocjena DxOMarka, industrijskog standarda, po kojem je Xperia Z5 zasjela na prvo mjesto u svijetu mobilne fotografije.


Bilo da je riječ o snimanju statičnih objekata ili akciji, neovisno o uvjetima osvjetljenja korisnici mogu računati na izvrsne rezultate. I dok je već u prvom promo filmu za ovaj uređaj naglasak stavljen na kamericu, nešto više o njenim mogućnostima i što one mogu bolje može predočiti zaseban video:

Kao i kod druga dva noviteta u Sonyjevoj vrhunskoj liniji, Xperia Z5 donosi metalan okvir kućišta uz stakleni pokrov sa stražnje strane. Što je još bitnije, donosi vodootpornost po IP68 standardu pa slučajno prolijevanje vode po uređaju neće ometati rad na njemu. Kao i ostatak nove linije, Xperia Z5 se otključava novom tipkom za paljenje i gašenje, na kojoj je smješten i čitač otiska prstiju.

Ostatak hardvera nije ništa manje impresivan. Srce uređaja čini Qualcommov Snapdragon 810 64-bitni čip, uparen s 3GB radne memorije i 32GB spremišnog prostora proširivog microSD karticama do 200GB. Baterija od 2.900mAh trebala bi osigurati korištenje uređaja do dva dana.

Uređaj podržava 4G/LTE povezivost za sve one koji traže maksimalnu brzinu interneta u pokretu, a Xperia Z5 podržava i čitav niz modernih načina povezivanja, neovisno o tome je li riječ o Bluetoothu 4.1, DLNA, WiFi MIMO, NFC-u i dr.

Sony Xperia Z5 je moguće pronaći u online trgovini Hrvatskog Telekoma.