POVRATAK SLAVI

Sony traži novu formulu za uspjeh

25.08.2014 u 15:50

Bionic
Reading

Sony se već neko vrijeme nalazi u nezavidnoj situaciji, u kojoj su rezovi zahvatili odjele za razvoj računala (VAIO) i e-čitače. To je tek dio priče, no u kompaniji žele povrat staroj slavi, a stranica Nikkei otkriva što se događa s obnovom, za koju je zadužen novi odjel. Stižu li novi Walkman i PlayStation modeli?

Kako prenosi stranica Engadget, svježa krv bi trebala donijeti niz novih ideja kojima se želi revitalizirati kompaniju. 'Želimo početi nešto novo; mi samo još ne znamo na koji način...', 'Kome mogu prezentirati svoje nove ideje?', samo su dio stvari koje je čelnik novog poslovnog odjela Shinji Odajima otkrio od zaposlenika.

Odajima je prikupio temelj od čak 200 novih mladih zaposlenika i počeo organizirati neformalne sastanke na kojima se želi razgovarati o idejama. Zbog čega je Sony uhvaćen 'u kasnoj igri' već 20 godina? Kasno su se priključivali novim generacijama TV uređaja, Apple im je glazbene gadgete uništio vlastitim rješenjima i dr.

Sve te propuštene prilike itekako su imale negativan učinak na optimizam kompanije, koja je postajala sve opreznijom i s manje inovacija na tržištu. Odajima za kraj mjeseca planira sve izrečene ideje izbaciti na otvoreno - i s ostatkom kompanije zaključiti kojim segmentima poslovanja treba pristupiti s transformacijom. Možda se Sony i vrati među najutjecajnije na tržištu - prvi pokazatelji bi se mogli otkriti vrlo brzo.

Izvor: Engadget