SVE RADI PROFITA

Sony prestaje proizvoditi mobitele i televizore?

19.02.2015 u 07:29

Bionic
Reading

Sony planira povećati dobit iz poslovanja čak 25 puta unutar sljedeće tri godine, izvještava Reuters. Cilj je povećati proizvodnju i ponudu senzora za kamere te PlayStation konzola, a u sklopu te strategije ovaj div bi se mogao riješiti odjela za mobilne telefone i televizore

Čelnik kompanije Kazuo Hirai je u srijedu izjavio kako više neće tražiti rast prodaje u područjima poput pametnih telefona, gdje su ih potpuno porazili jeftini(ji) azijski konkurenti, ali posebno i dvojac Apple/Samsung.

Sony će se restrukturirati tako da prihode traži u svijetu senzora za kamere, igre i konzole. 'Strategija u sljedećoj poslovnoj godini se tiče stvaranja profita i investiranja za budući rast', rekao je Hirai. Kada su ga upitali za pametne telefone i televizore, Hirai je rekao da ne odbija mogućnost rezanja tih segmenata, ako bi to osiguralo rast kompanije.


Kompanija je do sada otpustila na tisuće zaposlenika, ali i prodala odjel zadužen za razvoj osobnih računala (VAIO), koji je stvarao gubitke. Istovremeno, investitori su vrlo zadovoljni restrukturiranjem kompanije, a dionice su narasle za više od 80 posto tijekom prošle godine.

Financijski rezultati već sada prikazuju solidan napredak pa tako u Sonyju očekuju izvijestiti o pozitivnom poslovanju krajem poslovne godine (31. ožujka).