WALKMAN I DRUŠTVO

Sony otkrio niz noviteta za sve ljubitelje dobrog zvuka

30.01.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Sony je u 2014. zakoračio nizom noviteta u vidu uređaja namijenjenih kvalitetnoj reprodukciji zvuka. Među njima se našao Walkman ZX1, bežični zvučnik SRS-X9 te set sustava Home Cinema

NWZ-ZX1 Walkman

Uživajte u zvuku visoke rezolucije dok ste vani uz Walkman ZX1. Svaki mali dio, materijal i značajka ZX1 osmišljeni su i izrađeni od strane Sonyjevih inženjera s ciljem postizanja ultimativnog High-Resolution Audio iskustva u pokretu.

Sonyjevo pojačalo S-Master HX smanjuje distorziju i buku, dok DSEE HXTM poboljšava postojeće datoteke do zvuka visoke rezolucije, stvarajući osjećaj kao da ste zapravo u studiju za snimanje ili na koncertu. Što god da slušate, nesumnjiva kvaliteta zvuka je osigurana zbog tehnologije Clear Audio+TM.

Za kvalitetan zvuk u pokretu, precizne i specijalno odabrane komponente su povezane sa zadebljanim internim kabelima i specifičnim aluminijskim šasijama.

Apsolutnu čistoću zvuka, održavanje izvanredne frekvencije te reduciranu buku na izlaznom pojačalu osigurava ekstra veliki ‘OS-CON’ kondenzator za napajanja, a povrh toga - Walkman® ZX1 nudi pregršt opcija i mogućnosti za vaš užitak slušanja. Glazbene datoteke visoke rezolucije mogu se reproducirati u formatima WAV, FLAC, Apple Lossless i AIFF.


SRS-X9 Wireless Speaker System

Snažan zvuk bogatog basa i ultramoderni styling, koji se uklapa sa svim interijerima, odvaja novi SRS-X9 od svih ostalih prijenosnih bežičnih zvučnika.

Premium sustav zvučnika 2.1 isporučuje snažan, sveobuhvatan zvuk s bogatim, preciznim basom iz subwoofera. Najmanje sedam pogonskih jedinica uključuje 'super tweetere' koji donose zadivljujuće visoke tonove. Isto tako, osam kanala na pojačali S-Master HX, s ukupnim iznosom napona od 154W RMS omogućit će vam pojačavanje zvuka na maksimum uz jasne i nesmetane visoke te probijajuće niske tonove.

Opcija naprednog 'Digital Sound Enhancement Engine (DSEE HX)' oplemenjuje i obogaćuje audio signal, ponovno stvarajući suptilne visoke frekvencije koje se obično gube u jako komprimiranim MP3 i AAC datotekama.

Opcija Wi-Fi dopušta vam streaming zvuka visoke rezolucije s vašeg PC-a ili preko kućne mreže, a to dodatno olakšava streaming usluga vezanih uz popularnu online glazbu kao što su Music Unlimited, Spotify i Tune-in Radio, a pritom možete koristiti smartphoneove i novu aplikaciju iz Sonyja - SongPalTM appiv.

Podrška za Apple AirPlay omogućava vam da uživate u glazbi koja je pohranjena na vaše iPadove ili iPhoneove bez žica. Uz opciju NFC-a na vašim smartphoneima ili tabletima, jednim dodirom možete uspostaviti prijenos s SRS-X9-icom.

BDV-N9200W, BDV-N7200W i BDV-NF7220 Blu-ray Disc Home Cinema sustavi

Odsad svaka pozicija u vašoj kući ili stanu bit će idealna jer Sonyjeva linija kućnih kina uvodi tri nova sustava 'all-in-one' koji proširuju svijet zabave zvukom visoke rezolucije. Multi-kanalni 5.1. surround sistem (BDV-N9200W/N7200W) ispunjava prostorije bogatim rasprsnućima i crescendima, stvarajući dojam kao da ste na samom mjestu događaja koji se prikazuje.

Napredna DSP tehnologija oživljava glasove, instrumente i efekte s dosad neviđenim detaljima. 'Digital Music Arena' hvata autentični zvuk jedne od najpoznatijih britanskih zabavnih znamenitosti, londonske O2 arene.

Koristeći napredne tehnike analize, Sonyjevi inženjeri pomno su izmjerili prepoznatljiv audio otisak O2 arene, a ovaj je jedinstveni potpis iznova stvoren uz pomoć sistema kućnog kina, koji kao da vas 'teleportira' do najboljih mjesta ispred pozornice ove arene.

Jedinstveno za Sony, tehnologija zvučnika Magnetic Fluid vjerno reproducira najfinije detalje svakog audio zapisa, od šaputanja u dijalozima do eksplozije koje vas doslovno izbacuju iz stolice.

Streamajte glazbu s USB-a ili ju samo jednim dodirom pomoću NFC-a puštajte bežično sa smartphonea ili tableta. Sada možete vidjeti točno ono što je na vašem mobilnom uređaju, ogleda se u vašem TV-u s novim One-touch zrcaljenjem.

Više glazbe za vas: širenje kataloga uređaja visoke rezolucije

Katalog glazbe visoke rezolucije, s bogatim rasponom umjetnika i oznaka, obuhvaća svaki suvremeni i klasični žanr. Sony također nudi vlastiti online gateway gdje zaljubljenici u glazbu mogu pregledavati i preuzimati širok izbor High-Resolution zapisa.

Nova serija High-Resolution Audio proizvoda iz Sonyja dostupna je u Europi od ožujka 2014. godine.