BIZARNO

Sony: Naše vodootporne mobitele nemojte koristiti pod vodom

25.09.2015 u 10:18

Bionic
Reading

Iako je godinama Sony svoje poznate Xperia modele opremio visokom razinom zaštite i reklamirao ih u različitim uvjetima (pa i snimanju video/foto materijala pod vodom), stvari su se sada izmijenile...

'Sony Mobile predan je tome da osigura najviše standarde kvalitete proizvoda i usluge za korisnike. Xperia modeli koji imaju određenu razinu otpornosti na vodu i prašinu prošli su nezavisni process validacije na temelju Ingress Protection (IP) standarda koji su ustanovljeni i priznati unutar sektora. Imamo puno povjerenje u kvalitete Xperia uređaja koji su napravljeni u skladu sa strogim tehničkim standardima i dizajnirani da rade u skladu s visokim standardima tijekom normalnog korištenja.

Nedavne promjene smjernica koje pružamo svojim korisnicima napravljene su da bi jasnije ilustrirale kako na najbolji način zaštititi uređaje tijekom svakodnevne upotrebe. Komuniciramo potrebne mjere opreza i specifične parametre IP oznaka da bi pomogli korisnicima da zaštite svoje smartphoneove i tablete u skladu s važećim jamstvom koje pružamo.

U posljednje vrijeme smo također prilagodili naše marketinške vizuale da bi bolje zastupali razborito korištenje naših uređaja. Jamstveni uvjeti predviđeni za naše proizvode ostaju isti , a bilo kakvi problemi korisnika nastavit će se razmatrati od slučaja do slučaja u skladu s tim uvjetima', piše Sony između ostalog na svojim stranicama.

Posrijedi je pravi preokret u odnosu na raniji promo materijal za uređaje iz Xperia linije koji su nosili određenu razinu zaštite uređaja. Bez problema se tada na predstavljanjima uređaja moglo naći bazene u kojima su se uređaji 'kupali', fotografije i filmići snimani 'pod vodom' i sl.

Naravno, velika je vjerojatnost da su se u Sonyju na ovaj korak odlučili zbog pravnih razloga, no to njihove reklame sad ne čini toliko manje čudnima. Xperia Blog je izdvojio još dosta primjera sličnih gornjem filmiću, a koje je Sony do sada koristio za promotivne svrhe.

Sonyjevu obavijest korisnicima možete pročitati preko ove poveznice