ŠTETA ŠTO NIJE STVARAN

Sony na Windows Phoneu izgleda bezobrazno dobro

07.02.2014 u 20:44

Bionic
Reading

Odnedavno se šuška kako bi Sony mogao izbaciti novi pametni telefon s Windows Phoneom 8, pod brendom Vaio. Čini se kako je to raspalilo dizajnerima maštu

Jedan od njih osmislio je, naime, Sony Vaio F1 s Windows Phoneom 9.

Očekuje se kako bi se prvi uređaji s operativnim sustavom Windows Phone 8.1 mogli pojaviti tijekom Mobile World Congressa u Barceloni krajem ovoga mjeseca.


Do devetke ćemo se, dakle, još načekati, no ovaj koncept pokazuje kako bi spoj Sonyja i Windows Phonea mogao izgledati. Ima i realistične specifikacije.

Sony Vaio F1 djelo je dizajnera Victora Caoa. Djeluje privlačno iako ne i spektakularno. Očekivano za Sonyjev model više kategorije, od metala je i otporan na vodu.

Specifikacije uključuju četverojezgreni procesor na 2,36 GHz (vjerojatno Snapdragon 800), zaslon Full HD IPS Triluminuos dijagonale 5,2 inča (13,7 centimetara) i dva GB RAM-a.

Tu su i stražnja kamera sa 16 megapiksela s lećom Sony G te baterija kapaciteta 3.200 mAh.

Operativni sustav je Android 4.4 Kitkat Windows Phone 8, a od dodatnih mogućnosti predviđeno je otvaranje Walkmana i Cyber-shota jednim potezom prsta po zaslonu - prvog na desno, drugog na lijevo, piše Concept Phones