NEOČEKIVANO, ALI UZBUDLJIVO

Sony iduće godine zaobilazi E3, šuška se da je razlog PlayStation 5

16.11.2018 u 11:27

Bionic
Reading

Japanski tehnološki div službeno je potvrdio da u 2019. neće prisustvovati na Electronic Entertainment Expou

Sony će iduće godine zaobići E3, napustivši svoj tradicionalni štand i tiskovnu konferenciju u potezu koji bi, realno, mogao imati jako loš utjecaj na popularnu gejming konferenciju.

Lobi koji organiziran E3, Entertainment Software Association, potvrdila je odsutnost japanskog proizvođača, nakon čega je to učinio i sam Sony.

'Industrija igara se munjevito razvija, a Sony Interactive Entertainment nastavlja pronalaziti inovativne prilike za interakciju sa svojom zajednicom' piše u Sonyjevoj službenoj izjavi. 'Fanovi PlayStationa nam znače apsolutno sve, no valja naglasiti da Sony stalno nastoji stvoriti nešto novo, razmišljati drukčije i eksperimentirati s načinima na koje upravo te fanove može oduševiti. Upravo zato odlučili smo ne sudjelovati na E3 sajmu u 2019. Istražujemo nove i poznate načine za interakciju s našom zajednicom u 2019. i jedva čekamo podijeliti naše planove sa svima vama.'

Nema puno za pokazati

Ovo je, naglašavamo, još jedan udar eventu koji je tijekom prošlih par godina bilježio gubitak nekoliko izdavača. EA, primjerice, sada ima svoj odvojeni event u Hollywoodu koji održava par dana prije E3-ja, Microsoft je prošle godine iznajmio kazalište u Los Angelesu i predstavljanje započeo par minuta prije početka samog sajma. Nintendo je, konačno, proveo nekoliko godina izbjegavajući tradicionalne konerencije u korist prethodno snimljenih priloga što znači da odlazak Sonyja predstavlja još jedan teški udarac E3-ju.

Sony tradicionalno zauzima prilično velik dio konferencijskog centra, što znači da će ESA imati jako puno posla planira li ispuniti taj prostor.

PARIS GAMES WEEK

Ovo su najveći PlayStation blockbusteri s epske prezentacije u Parizu

Pogledaj galeriju

PlayStation...5?

Što se samog Sonyja tiče, ovaj potez je prilično logičan. Kompanija ionako radi na nekoliko naslova koje znamo već par godina - Death Stranding, The Last of Us 2 te konačno - The Ghost of Tsushima. Svi ovi naslovi, premda popularni, nemaju službeni datum izlaska. Jedino što znamo je da će sva tri izaći u drugom dijelu iduće godine ili čak kasnije.

  • +10
Reboot Infogamer 2017 Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Sony je također preskočio ovogodišnji PlayStation Experience, konferenciju koju je još od 2014. organizirao svakog prosinca. Ovo također znači da kompanija vrlo vjerojatno planira izdati novi PlayStation. Sudeći prema brojnim developerima, PlayStation 5 će izaći 2020., što donekle i opravdava iznenadno Sonyjevo odsustvo s velikih sajmova i konferencija, zaključuje Kotaku.