STIL PRIJE PRAKTIČNOSTI

Službeno otkriven Mercedes-Benz GLC Coupé!

24.03.2016 u 08:23

  • +6

Mercedes-Benz GLC Coupé

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes

Bionic
Reading

Mercedes je i službeno otkrio proizvodnu verziju lanjskog GLC Coupé koncepta, koji želi konkurirati ne samo BMW-ovom modelu X4, već i nizu drugih premium crossover modela. Od 'običnog' GLC modela, Coupé izdanje je duže za čak osam centimetara te šire za četiri

'GLC Coupé predstavlja naš kultni Mercedes-Benz dizajn dok istovremeno simbolizira i bipolarnost branda - istovremeno je i hot cool', izjavio je Daimlerov šef dizajna Gorden Wagener. Sve u svemu - riječ je o luksuznom crossover vozilu na kojem se definitivno nije štedjelo.

Mercedes tvrdi da se lakoća ulaza te dovoljno mjesta za ramena, laktove i noge zadržavaju u odnosu na 'obični' GLC model, no ne treba očekivati i jednak prostor za glavu u novoj Coupé izvedbi. Istovremeno je i prtljažni prostor smanjen na 491 litar (1.205 litara s prekopljenom stražnjom klupom).


Europski kupci će, kao i do sada, imati najširu lepezu motora na raspolaganju - uz četiri dizelaša i četiri benzinca, iako po dolasku modela na tržište neće biti dostupan u svim verzijama. Početak ponude činit će GLC 220d 4MATIC od 170KS, koji do stotke stiže za 8,3 sekunde, kao i 250 4MATIC benzinac koji razvija 211KS. U ponudi će se naći i plug-in hibridna izvedba.
Najsnažnije (AMG) izdanje od ~500KS se očekuje nešto kasnije.

Kao standardni dio opreme GLC Coupé će imati sportski ovjes, koji uključuje i tzv. DYNAMIC SELECT sustav s pet različitih načina prijenosa. Pored toga, Mercedes posebno ističe različite mogućnosti konfiguriranja, za koje će, očekivano, valjati izdvojiti značajnu svotu.

GLC Coupé će koštati kakvih pedesetak tisuća kuna više od GLC-a.