KONKURENCIJA FACETIMEU

Skype nudi videopozive za iPhone

30.12.2010 u 14:07

Bionic
Reading

Skype je u najnoviju verziju svoje aplikacije za Appleove proizvode dodao mogućnost ostvarivanja videopoziva. To je moguće ostvariti preko WiFi konekcije te mobilnih mreža

Najnovija verzija Skypeove aplikacije za iPhone, iPod i iPad dopušta korisnicima da ostvaruju videopozive. Dosad je ta privilegija bila rezervirana isključivo za vlasnike iPhonea 4 koji prenosi video preko Appleove aplikacije Facetime. Novi Skype posebno dobro radi na najnovijem iPhoneu 4, jer on ima zasebnu kameru za videorazgovore, ali će ih moći ostvarivati i korisnici nešto starijih Appleovih proizvoda, i to korištenjem primarne kamere ugrađene u uređaj.

Skype precizira da je nova verzija aplikacije kompatibilna s iPhoneom 4, iPhoneom 3GS i četvrtom generacijom iPoda Touch s iOS 4.0 i novijim operativnim sustavom, dok korisnici iPada i iPoda treće generacije mogu samo primati videopozive. Najnovija verzija mobilnog Skypea za Appleove proizvode ostvarit će videopozive i sa Skypeom za Windowse, Skypeom za Mac, Skypeom za Linux i s Asus Videophoneom.

Vlasnici iPhonea mogu ostvarivati videopozive i preko mobilne mreže, tj. nije nužno biti spojen na internet preko WiFija. Pri tome valja imati na umu da prijenos videa čini bitno veći podatkovni promet od prijenosa glasa. U Skypeu kažu da videopozivi čine 40 posto poziva na njihovoj mreži pa im je taj korak bio sasvim logičan u širenju usluge.

www.skype.com