I MODERNIZACIJA

Škodi Octaviji za 2017. pripremljeno zatezanje bora

29.08.2016 u 08:08

Bionic
Reading

Stranica AutoExpress saznala je brojne detalje vezane uz nadolazeće osvježenje u Škodinoj ponudi. Za 2017. tako se priprema redizajn modela Octavia, kako bi vozilo bilo u vizualnom skladu s nadolazećim SUV modelom Kodiaq

I dok su već službeno poznati neki detalji vezani uz 'medvjeđi' SUV, oko modela Octavia za 2017. godinu za sada postoje tek glasine i navodne ilustracije vozila.

Prema njima, Octavia (2017) ipak neće imati lice potpuno nalik na Kodiaq, što možda ima logike s obzirom da ovaj SUV dizajnom posebno naglašava svoju veličinu. Octavia je 'srce Škodine ponude', navodi kompanijin glavni dizajner Jozef Kaban, sugerirajući možda da ne bi bilo zgodno pretjerano eksperimentirati s uspješnicom.


Nova Octavia će donijeti posebno dizajnirane LED svjetlosne sklopove sprijeda te dorađeni svjetlosni sklop straga u obliku slova 'C'. Naglasak je ipak stavljen na prednji dio vozila koji nemalo podsjeća na veći model Superb.

Dimenzije bi trebale ostati identične postojećem izdanju Octavije, a neće se mijenjati ni ponuda dostupnih motora. Ipak, modernizacije će biti - posebno u unutrašnjosti i dostupnoj opremi općenito.

Octavia za 2017. donijet će podršku za Android Auto i Apple CarPlay, preko 9,5-inčnog zaslona osjetljivog na dodir. Više detalja i mogući prikaz vozila moguće je vidjeti na stranicama AutoExpressa