MOBILNA NAVIGACIJA

Silazite li uskoro? Najnoviji Google Maps pomoći će vam i u javnom prijevozu

11.12.2017 u 09:54

Bionic
Reading

Razvojni tim iza popularne aplikacije za navigaciju razvio je novu značajku koja će mnogim korisnicima javnog prijevoza pomoći pri snalaženju u nepoznatom gradu

Google Maps, poznata navigacijska aplikacija iz Googlea uvodi novu funkciju namjenjenu korisnicima javnog prijevoza. Koliko ste se puta našli u autobusu ili tamvaju i nije vam bilo jasno jeste li na pravoj stanici? Izašli ste jednu prije ili kasnije i sada morate pješačiti do odredišta? Google Maps bi vam u tome mogao pomoći tako da vas 'protrese' neposredno prije dolaska na odredište.

  • +3
Ovo su najbolji smartfoni koje možete kupiti Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Drugim riječima, izvještava TechCrunch, dobit ćete detaljne naputke tijekom vožnje - na isti način kako biste to radili za vrijeme vožnje automobiom ili pječice. Ovi podsjetnici pojavit će se i na glavnom ekranu, što znači da ćete uz sustav navigacije iz Googlea jako teško promašiti stanicu.

Kada krećemo?

Nova značajka Google Mapsa još nije stavljena u pogon. Prvi će ju, kao i svaki put do sad, iskusiti vlasnici Androida. Vlasnici iPhonea morat će, čini se, pričekati malo dulje.

Nadolazeća navigacija za javni prijevoz bit će vrlo korisna ako se nalazite u nepoznatom gradu i nije vam jasno na kojoj stanici trebate izaći. Kako stvari stoje, američki pretraživački div ovim će potezom svoju navigacijsku aplikaciju učiniti još privlačnijom. Pitanje je, doduše, hoće li ona razuvjeriti paranoične žitelje globalne mreže da konačno pokleknu pod pritiskom i naprave Google profil.

Google Maps - Parking Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Google