TEHNO SAVJETI

Sedam skrivenih značajki promijenit će način na koji koristite Messenger

16.06.2017 u 09:47

Bionic
Reading

Facebook Messenger jedan je od najpopularnijih appova za online čakulanje. Uz svu silnu konkurenciju, nije teško zaključiti da mu dobro dođe svaki skriveni trik koji ima u rukavu. Štoviše, sigurni smo da za dobar dio njih još niste čuli

1. Utišajte razgovor

Sigurno ste se pronašli u situaciji gdje posred razgovora u Messengeru morate otići na vrlo važan poslovni razgovor. Problem? Definitivno ne! Sve što trebate učiniti je otvoriti razgovor u Messengeru i izabrati imena na vrhu poruke kako biste pozvali izbornik. U njemu izaberite 'Notifications' i koliko dugo želite da vas Messenger pusti na miru - 15 minuta, sat vremena, osam sati, jedan dan ili beskonačno (dok ne odlučite ponovno uključiti obavjesti).

2. Podijelite mjesto sastanka

Ako se, recimo, planirate sastati s prijateljima na koncertu, festivalu ili u parku, možete s njima podijeliti lokaciju i izbjeći tonu napornih 'Gdje si?' poruka. Kako biste podijelili lokaciju sa sudionicima razgovora, pritisnite ikonu s tri točke (More) ili ikonu za lokaciju na dnu ekrana. Ovdje možete podijeliti na tri načina: kao statičnu točku na mapi, tempirati ju na sat vremena ili dijeliti kontinuirano. Ako, recimo, planirate podijeliti lokaciju restorana, možete potražiti lokal i podijeliti njegovu lokaciju s drugim sudionicima razgovora putem mape.

4. Napravite grupni poziv

Ponekad jednostavno svakog morate pozvati u razgovor kako biste došli do nekog zaključka (ili vam je prilično dosadno). Kako god okrenuli, najbolji način da to učinite je unutar samog razgovora u Messengeru. Sve što trebate učiniti je tapnuti na ikonu telefona ili videa na gornjem desnom dijelu ekrana. Messneger će napraviti videopoziv ili zvučni poziv do pedeset vaših prijatelja. Svi koji su propustili poziv u razgovor mogu mu se pridružiti sve dok traje. Zgodno, zar ne?

5. Spomenite prijatelja u grupnoj poruci

Ovaj vrlo jednostavni trik moguć je i u drugim aplikacijama, no hej - ima ga i Messenger. Ako želite odgovor baš onog prijatelja koji uopće ne sudjeluje u razgovoru, upišite @ i izaberite njegovo ili njezino ime. Nakon što to učinite, primatelj će dobiti podsjetnik da baci pogled na chat.

6. Koristite Messenger bez otvorenog profila na Facebooku

Ako želite nekog povući u razgovor u Messengeru, a oni nemaju otvoren profil na Facebooku, ne brinite. Svatko stariji od 13 godina može se predbilježiti za Messenger sve dok imaju telefonski broj. Sve što trebaju napraviti je downloadati aplikaciju i tapnuti opciju 'Not on Facebook?'. Nakon toga će se moći logirati pomoću svojeg imena, broja telefona i fotografije.

7. Promijenite izgled poruka na Facebooku

Kako biste unijeli malo dinamike u svakodnevne razgovore na Messengeru, uvijek im možete pormijeniti boju, dodati im emojije ili dodavanjem nadimaka sudionicima razgovora. Kako biste to napravili na iOS-u, tapnite na imena na vrhu razgovora. Na Androidu tapnite na gumb info na gornjem desnom dijelu ekrana. Samo mali savjet: nakon što promijenite boju, nadimke ili emojije u vašem razgovoru, svi sudionici će ih moći vidjeti - pa pripazite s kreativnom slobodom.