GO GREEN IN THE CITY

Schneider Electric najavio šesto natjecanje za ekološki osviještene studente

16.02.2016 u 15:29

Bionic
Reading

Schneider Electric priopćava da su kao tvrtka i globalni stručnjak u poljima upravljanja energijom i automatizacijom otvorili poziv za sudjelovanje na šestom svjetskom natjecanju Go Green in the City. Riječ je o godišnjem natjecanju u izradi poslovnih planova za ekološki osviještene studente

Rok za prijavu je počeo sredinom siječnja, a traje sve do polovice travnja. U njemu studenti ekonomije, strojarstva, elektrotehnike i poslovne administracije mogu sudjelovati prijavom svojih ideja - inovacija na natječaj.

Lani je nagradu osvojio studentski tim iz Tehnološkog instituta u Kharagpuru u Indiji, s idejom za aplikaciju koja povećava učinkovitost upravljanja energijom. Prijaviti se moguće na ovom linku, a ostatak priopćenja s nešto više detalja slijedi:

Go Green in the City

Tijekom proteklih pet godina upravljanje energijom u pametnim gradovima tema je kojoj studenti iz cijeloga svijeta pridaju sve više pozornosti. Natječaj je prošle godine privukao više od 12.800 studenata, iz 168 zemalja, a 57 posto prijavljenih bile su žene. Cilj natječaja Go Green in the City je podizanje razine svijesti o pametnom upravljanju energijom u održivim gradovima i edukacija mlađe populacije. Tijekom 2015. godine na natječaju su iznimno bile aktivne Indija, Indonezija i Južna Koreja, koje su imale najveći broj prijavljenih studentskih parova.

Studentski timovi koji uđu u polufinale imati će priliku raditi na svom projektu puna dva mjeseca s mentorima iz Schneider Electrica. Tijekom tog razdoblja moraju napisati sinopsis i izraditi video-prezentaciju svoje ekološki utemeljene poslovne ideje. Dvanaest najboljih studentskih timova bit će predstavljeno 15. srpnja u Parizu, gdje će od 19. do 22. rujna sudjelovati u velikom finalu natjecanja. Pobjednički tim dobiva putovanje oko svijeta, u stilu VIP osoba. Posjetit će pogone tvrtke Schneider Electric, gdje će se moći družiti sa zaposlenicima i direktorima tvrtke. Najboljem natjecateljskom paru biti će ponuđeno i zaposlenje u Schneider Electricu, u podružnicama tvrtke koje se nalaze u njihovim zemljama. Schneider Electric ured u regiji zapošljava 65 zaposlenika u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Iz spomenute tri države u 2015 godini sudjelovalo je 19 kandidata. Lokalni uredi u Zagrebu, Ljubljani i Sarajevu ovime pozivaju kvalificirane studente da svako prezentiraju svoje ideje u aktualnom natječaju.