POTREBAN REBRANDING

Samsungu bi bilo najbolje da potpuno napusti seriju uređaja Note

13.10.2016 u 17:11

Bionic
Reading

Dok se čeka na službenu odluku južnokorejskog diva o sudbini uređaja Galaxy Note7 i budućih Note modela općenito, sve su glasnija špekuliranja kako će Samsung Electronics u potupnosti napustiti brand Note

O toj mogućnosti piše i Korea Herald, pozivajući se na analitičare. Galaxy Note7 je gotov, a reputacija branda je trajno oštećena. 'Preporučuje se da Samsung napusti brand Note u potpunosti, jer će potrošači biti sumnjičavi i kada/ako izađe Note 8', navodi Kim Duk-jin iz Korea-Insight instituta za medij Korea Herald.

Vrijedi podsjetiti kako je već i prvo povlačenje Galaxy Note7 uređaja bilo je potez bez presedana, no stvari su izgledale dobro. Južnokorejski div na vrijeme se odlučio zamijeniti sve isporučene uređaje novima s posebnom oznakom, a usprkos šteti po poslovanje, Samsung je trebao zabilježiti odličan kvartal. Velika većina vlasnika odlučila je kako će zadržati i zamjenski uređaj

Međutim, program zamjene uređaja nije ni dovršen na globalnoj razini, a stvari su za Samsung opet krenule nizbrdo. Neki zamjenski uređaji su opet počeli raditi probleme i eksplodirali, na što je Samsung odlučio opet, vjerojatno i posljednji put, prekinuti prodaju svog phableta. Potrošačima se savjetuje da prestanu koristiti uređaj.


Negativna percepcija o Noteu 7 počela je dominirati čak i na matičnom tržištu Samsunga - Južnoj Koreji, navodi Korea Herald.

Dok je upitna budućnost branda Note, Samsung će po svoj prilici ipak zadržati naziv Galaxy. Neki analitičari vjeruju kako je Samsung zapravo svjesno odlučio spasiti naziv Galaxy, iako će ih to izgledno koštati u budućnosti.

'Samsung bi prvo trebao detaljno i precizno pronaći što je pošlo po krivu s Noteom 7 te sve iskreno otkriti potrošačima. U slučaju da je dizajn uređaja bio problem, detaljna istraga bi trebala biti okončana prije nego kompanija otkrije Galaxy S8', rekao je Lee Byung-tae, profesor s KAIST College of Business.

Službenih informacija iz Samsunga još uvijek nema, van one da njihovi inženjeri rade punom parom kako bi otkrili što je sve točno pošlo po zlu s (nekim) uređajima Galaxy Note7.