IFA 2016

Samsungov smartwatch Gear S3 donosi GPS, LTE i veći zaslon

01.09.2016 u 15:37

Bionic
Reading

Samsung je lanjskim modelom pametnog ručnog sata Gear S2 stigao vrlo blizu 'klasičnim' ručnim satovima po pitanju dizajna. Stoga ne čudi kako nasljednik, Gear S3, donosi tek manje dorade u dizajnu, no tu je i brdo mogućnosti

Gear S3 je dimenzijama ipak veći od prethodnika. Dok Gear S2 ima 42-milimetarsko kućište uz debljinu od 11,4 milimetra, Gear S3 je 46-milimetarskog kućišta i debljine 12,9 milimetara. Naravno, to nije bilo uzaludno, jer se zaslon uređaja povećao na 1,3", unutra je sad upakiran zvučnik i GPS (što je lani imao samo 3G model). Naravno kako će i S3 dobiti LTE izdanje, navodi Samsung.

Možda najbitnije od svega je to što južnokorejski div navodi kako će korisnici Gear S3 morati puniti tek svakih tri-četiri dana. Zaslon je ostao iste razlučivosti kao lani (360 puta 360 piksela), no Gear S3 je u stanju konstantno biti uključen uz prikaz sadržaja u punoj boji. Prošlogodišnji model je tako prikazivao svega osam boja.

Gear S3 će stići u dva dizajnerska izdanja - Classic i Frontier. Classic je izveden od nehrđajućeg čelika i baš u skladu s imenom ponajviše liči na 'klasični ručni sat', dok Frontier donosi matirani crni finiš.

Sučelje sata je naizgled isto prošlogodišnjem, no Samsung je napravio niz dorada kako bi korisnicima učinio stvari preglednijima i intuitivnijima. No, dosta izmjena u softveru će dobiti i S2 s nadogradnjom OS-a.

Novi pametni ručni sat iz Samsunga bi se na tržištu trebao pojaviti do konca godine.