SMARTFONI

Samsung polako briše reklame u kojima ismijava iPhoneov manjak punjača

24.12.2020 u 12:31

Bionic
Reading

Samsung je prestao reklamirati svoje uređaje u kojima ismijava Appleovu 'ekološku' politiku micanja punjača iz kutija iPhonea 12. Insajderi tvrde da se korejski tehnološki gigant možda priprema na vrlo slični potez

Insajderi su ulovili Samsung kako briše reklame u kojima se ismijava s Appleovim micanjem punjača iz kutije iPhonea 12. Razlog su vrlo slični planovi - kompanija će navodno istu stvar napraviti sa svojom novom serijom Galaxy S21. Izvorni oglas na Facebooku je objavio Samsung Caribbean - na njoj se vidi slika punjača ispod kojeg piše 'Included with your Galaxy', odnosno 'dolazi s vašim Galaxyjem'.

Ta objava je nedavno izbrisana, što su insajderi povezali sa glasinom prema kojoj Samsung planira prodavati svoj novi telefon, samo bez punjača.

Ovo, podsjetimo, nije prvi put da je Samsung brisao objave u kojima je ismijavao Apple. Kompanija je nakon izlaska Galaxy Notea 10 sličnu stvar radila sa ulazom za slušalice kojeg je te godine Apple odlučio 'isključiti'.

Samim potezom koji se do neke mjere može nazvati kopiranjem Samsung ne radi lošu stvar. Kompanija je dala dobro objašnjenje zašto je iz svojih telefona maknula 3.5 milimetarski ulaz, što znači da slijedi još jedno solidno objašnjenje za 'nestanak' punjača. Jedini problem je, kažu iz Vergea, taj što Samsung objavljuje reklame kojima promovira punjač koji će i sam maknuti nekoliko mjeseci kasnije.

Unatoč pomutnji vezanoj uz marketing, Samsung ima jako dobru priliku svoj potez reklamirati bolje nego što je to napravio Apple. Kada je američki proizvođač maknuo punjač, zamijenili su kabel koji ne radi s ničime osim punjača koji su stigli sa prošlogodišnjim iPhoneom 11 (USB-C u lightning).

Samsungovi uređaji koriste USB-C, što znači da će kabel koji dolazi s novim smartfonom raditi sa svim punjačima starima do dvije godine (Galaxy S10 i prijašnji uređaji dolaze s punjačem USB-A u USB-C).