najveći ikad?

Samsung Galaxy Note 9 uskoro stiže, a najviše se priča o bateriji i ekranu

15.05.2018 u 09:43

Bionic
Reading

Samsungov sljedeći veliki uređaj bit će najveći Galaxy u njihovoj ponudi. Što točno donosi Galaxy Note 9, koliko će koštati i kada bismo ga mogli vidjeti? Evo što znamo

Najnovije glasine vezane uz Samsung Galaxy Note 9 govore o velikom ekranu koji, unatoč neslužbenim najavama, neće imati senzor za otisak prsta smješten unutar ekrana. Njegov dolazak je, doduše, bliži nego što smo mislili. Note 9 je svega tri mjeseca od službenog predstavljanja, što znači da se isplati malo strpiti ukoliko ga mislite kupiti.

Ono što smo sigurni je da će Note 9 zadržati svoju impresivnu veličinu te s ponosom predstavljati Samsung kao njihov najveći i najluksuzniji phablet.

Kada točno izlazi?

Samsung trenutno Galaxy 9 priprema za izlazak, a najnovija izvješća najavljuju da ćemo ga vidjeti oko 23. kolovoza koji je, podsjećamo, bio dan predstavljanja nekoliko prijašnjih Noteova. Trenutno ne postoji prevelik broj pouzdanih glasina o točnom danu izlaska novoga Notea, no njegov dolazak mogao bi biti tijekom rujna (kao i Note 7 prije dvije godine).

TEHNO PREPORUKA

Ovo su apsolutno najbolji načini da vaš Android sakrijete od gnjavatora

Pogledaj galeriju

A cijena?

Kad god Note 9 stigne na tržište, njegova cijena bit će velika. Galaxy Note 8 koštao je oko 930 američkih dolara, što znači da Note 9 nipošto neće biti jeftiniji - pogotovo nakon što je Apple zaradio milijarde na mega-skupom iPhoneu X.

Što će biti sa senzorom za otisak prsta?

Najveća glasina vezan uz Note 9 je ona vezana uz senzor za otisak prsta koji bi se navodno trebao nalaziti unutar samog ekrana. Riječ je o dugo iščekivanoj značajki koju tek trebamo vidjeti u mainstream uređaju, a ne samo u demonstraciji iz Kine. Najnovije glasine sugeriraju da Samsung trenutno testira nekoliko rješenja za senzor unutar ekrana koji bi mogao osloboditi još prostora za bateriju.

Ovo potvrđuje izvor koji kaže da Note 9 ima senzor za otisak prsta u samom ekranu, kao i bateriju kapaciteta 3,850mAh.

Raniji izvještaj u drugu ruku govori o senzoru unutar ekrana koji se neće pojaviti u Noteu 9. Svi koji žele otključavati ekran stiskom prsta na sam ekran morat će se strpiti do uređaja koji izlazi iduće godine.

Samsung Galaxy S9 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Samsung

Ostale glasine

Kao što smo već napisali, Note 9 bi mogao imati žestoku bateriju kapaciteta 3850 mAh koja bi bila puno veća od ono koja se nalazila u Noteu 8. Najnovija vijest, doduše, šuška da će Note 9 imati čak 4000 mAh, što je apsolutni rekord za Samsungove smartfone.

Samsung Galaxy Note 9 pod poklopcem bi mogao imati procesor Snapdragon 845, 6GB RAM-a te pokretati Android 8.1 - drugim riječima, iste značajke kao i Samsung Galaxy S9 Plus.

isprobajte ih

Bacite oko na Googleove manje poznate, a korisne aplikacije

Pogledaj galeriju