DIGITALNO DOPISIVANJE

Razlozi za prelazak: Ove tri značajke Signala poštuju vašu privatnost

12.01.2022 u 09:53

Bionic
Reading

Signal nudi velik broj sigurnosnih opcija koje korisnicima, ako ništa drugo, mogu pružiti osjećaj kontrole nad poslanim podacima. Ovo su tri funkcije popularne aplikacije koje na jednostavan način pružaju zdravu dozu privatnosti

Premda u zadnje vrijeme koketira sa kriptovalutama, Signal je i dalje jedan od najdiskretnijih, ako ne i najdiskretniji program za digitalno dopisivanje. Njegove sigurnosne značajke po mnogočemu nadmašuju konkurenciju, a ove tri to najviše potvrđuju.

Blokiranje snimanja slika ekrana

Jedan od najočitijih nedostataka WhatsAppovih značajki privatnosti leži u tome koliko ih je jednostavno zaobići. Poruke koje se same brišu se, na koliko god ih kratki rok vi postavili, jednostavno mogu pohraniti slikanjem zaslona.

Signal ima funkciju koja taj trik čini neučinkovitim. Naravno, ako ste uporni i dalje možete uzeti drugi telefon i doslovno snimiti fotografiju zaslona, no to je već druga priča

Funkciju možete aktivirati odlaskom na postavke privatnosti pritiskom na profilnu ikonu smještenu u gornjem lijevom kutu zaslona. Tamo odite do postavki privatnosti i aktivirajte značajku 'Screen security'.

Inkognito tipkovnica

Ako mislite da vaša tipkovnica uči riječi koje često koristite - ili pamti informacije koje ne želite da dođu do krivih ljudi, na raspolaganju vam je opcija Inkognito tipkovnica - jedna od najboljih Signalovih sigurnosnih značajki, piše Makeuseof.

Korisnici, naime, mogu natjerati Signal da isključi personalizirano učenje tipkovnica, uključujući Swiftkey, Gboard i mnoge druge.

Funkciju možete aktivirati odlaskom u postavke i odlaskom do stavke Privatnost. Tamo skrolajte prema dolje i aktivirajte Inkognito tipkovnicu.

Blokiranje podsjetnika o pridošlicama

Signal omogućava blokiranje notifikacija o novopridošlim kontaktima i to nudi unutar izbornika za podsjetnike.

Sve što trebate napraviti je otići u postavke pritiskom na Settings > Notifications i tamo isključiti postavku o podsjetnicima za dolazak kontakata u aplikaciju, odnosno 'Contact joined Signal'.