SLAMKA SPASA?

Razer kupio proizvođača mobitela Robin

01.02.2017 u 10:02

Bionic
Reading

Razer, tvrtka poznata po prijenosnicima i računalnoj periferiji za zaljubljenike u računalne igre, kupila je Nextbit, tvrtku koja razvija pametni telefon za računalni oblak Robin

Razer je preuzeo većinu imovine tvrtke Nextbit System te pripojio njenu upravu i zaposlenike. Financijske pojedinosti preuzimanja zaključenog 27. siječnja nisu objavljene.

Kao što smo već pisali, Nextbit su pokrenuli bivši članovi Googleovog tima zaduženog za Android i bivši šef dizajna u HTC-u. Tvrtka bi trebala nastaviti poslovati 'uglavnom samostalno, kao zasebna poslovna jedinica s vlastitom upravom', objavili su iz Razera.

Direktor Nextbita Tom Moss medijima je rekao kako će preuzimanje njegovoj tvrtci dati pristup do više resursa nego što su dosad imali na raspolaganju. Uredi će ostati na sadašnjoj lokaciji u San Franciscu, a zaposlenici zasad neće postati dijelom Razerovog tima.

Nextbit bi se, prema njegovim riječima, trebao nastaviti baviti 'pomicanjem granica i cool stvarima u svijetu mobitela'. Vjerojatno možemo očekivati novi hardver i softver, iako sam Moss nije naveo bilo kakve pojedinosti o budućim planovima.

Dosad su predstavili jedan pametni telefon, Robin, koji je postao dostupan prije oko godinu dana nakon kampanje zajedničkog financiranja na Kickstarteru. Pokupio je puno pohvala za jedinstven dizajn softvera i zbog obećanja kako uređaj 'nikad neće ostati bez memorije', ali nisu baš okrenuli industriju naglavce.

Obvezali su se još godinu dana izdavati softverske nadogradnje za Robin, a Razer će kupovine podržati šestomjesečnim jamstvom, unatoč tome što taj mobitel već mjesecima nije moguće nabaviti službenim kanalima.

Tijekom ovog tromjesječja trebala bi stići nadogradnja na Android 7 Nougat, kao i poboljšanja vezana uz trajanje baterije.

Razer je prošle godine kupio tvrtku koja se bavi audio tehnologijom THX.

Više: Verge