DAVID PROTIV GOLIJATA

Rasplesana beba pobijedila glazbenu industriju

01.03.2010 u 08:43

Bionic
Reading

Korisnici imaju izuzetno malo uspjeha u borbi protiv pravnih mašinerija predstavnika filmske i glazbene industrije. Ipak, ponekad se dogodi da maleni pobijede, a upravo se takva stvar dogodila u nedavnom sudskom procesu

Sigurno se sjećate videoisječka koji je kružio tijekom 2007. godine u kojem je slatko djetešce plesalo na Princeovu skladbu 'Let's go crazy'. Vlasnik spomenute skladbe Universal Music Group naredio je uklanjanje videoisječka i servis YouTube postupio je u skladu s time.

UMG je u svom zahtjevu naveo da je majka djeteta Stephanie Lentz neovlašteno koristila spomenuti glazbeni naslov.

Lentz nije željela popustiti protiv UMG-a i udružila se sa zagovornicima slobode govora EFF-a (Electronic Frountier Foundation) te podigla je tužbu protiv UMG-a, tvrdeći da je glazbenu podlogu koristila u 'dobroj namjeri', a ne da bi naštetila glazbenoj industriji.

Sud je dosudio u korist gnjevne majke koja sada od predstavnika glazbene industrije traži pokrivanje pravnih troškova te određeni iznos odštete zbog lažnih optužbi.

O cijeloj stvari čeka se nova sudska odluka, a vi pogledajte sporni videoisječak i prosudite sami kakve su to prljave namjere imali majka i njezino djetešce.