155 NA SAT!

Range Roverom Sport po skijaškoj stazi? O, da

09.11.2016 u 15:21

Bionic
Reading

Britanski vozač utrka Ben Collins, najpoznatiji kao Stig iz slavne postave Top Geara, spustio se niz jednu od najtežih skijaških staza na svijetu

Inferno Mürren ime je jedne od najtežih skijaških staza na svijetu. Dužine 14,9 kilometara i s visinskom razlikom od 2.169 metara, Inferno na svojoj površini tijekom jeseni ima snijeg, led, blato, djeliće asfalta, travu, šljunak i kamenje.

Stoga je upravo niz nju Land Rover odlučio poslati Bena Collinsa, engleskog trkača koji je najznačajniji posao imao kao Stig u zlatno doba 'Top Geara'.

Collins se spustio u Range Rover Sport SUV-u s ojačanim gumama, isključenim elektronskim sustavima sigurnosti kako bi mogao imati punu kontrolu nad automobilom te ugrađenim zaštitnim kavezom i sjedalom s trkaćim pojasom za slučaj da mu se dogodi nešto.

Rutu, na kojoj se skijaši utrkuju od 1928. godine, završio je za 21 minutu i 36 sekundi, a na nekim dijelovima njen nagib iznosi i 75 stupnjeva. Range Rover Sport, kakav je vozio, s 510 konja koji se na sve kotače prenose iz petolitarskog motora V8 s prednabijanim kompresorom, na dijelovima staze razvijao je i do 155 kilometara na sat