STEAMPUNK FRANKENSTEIN

Računalno čudovište iz neoviktorijanskog doba

  • Autor: Stanislav Šredl
  • Zadnja izmjena 19.02.2009 15:27
  • Objavljeno 19.02.2009 u 14:35
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ljudi koji se bave izradom modifikacija za kućišta posebna su sorta manijaka, no iako smo mislili da smo vidjeli sve, neki od njih nas još uvijek uspijevaju iznenaditi

Obzirom da je računalo na slici, nazvano Frankenstein, izrađeno u steampunk stilu, red je da pojasnimo što taj pojam znači. Riječ je o podžanru znanstvene fantastike u kojemu se tehnologija razvila u alternativnom smjeru i još uvijek koristi paru kao izvor energije. No parni i mehanički strojevi kakvi se mogu naći u steampunk literaturi često su napredniji nego tehnologija koju danas imamo. Primjetna je i specifična vizualna estetika steampunk tehnologije, gdje je sve prepuno raznoraznih ventila, prekidača, zupčanika i sličnih mehaničkih drangulija koje su u stvarnosti uglavnom nestale početkom dvadesetog stoljeća.

Steampunk Frankenstein, računalno kućište čiji mali dio vidite na slici, zapravo je nemoguće opisati, pa vam preporučujemo da pogledate galeriju projekta za čije je dovršenje trebalo oko godinu dana i tko zna koliko novca i dijelova raznoraznih mehaničkih naprava.

Dana Mattocks

Dana Mattocks

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Što se tiče mogućnosti računala koje se skriva u tom kućištu, riječ je o zvijeri s dvije Nvidia 8800 GTX grafičke kartice. Ukratko, iako izgleda arhaično, može s lakoćom pokrenuti bilo koju najnoviju igru.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!