STEAMPUNK GADGET

Računalni miš od ovčje lubanje

  • Autor: Stanislav Šredl
  • Zadnja izmjena 21.08.2009 16:04
  • Objavljeno 21.08.2009 u 15:35
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Među bizarnim gadgetima posebno mjesto zauzimaju razne napravice (obično ručne izrade) napravljene u steampunk stilu, žanru znanstvene fantastike u kojemu parni brod nikada nije izumro. Ovaj miš se dodatno ističe činjenicom da je, između ostaloga, izrađen od ovčje lubanje

Pojam steampunk već smo pojašnjavali, ali nije zgorega ponoviti gradivo, budući da na ovaj tip gadgeta ne nailazimo svaki dan. Riječ je o podžanru znanstvene fantastike u kojemu se tehnologija razvila u alternativnom smjeru i još uvijek koristi paru kao izvor energije. No parni i mehanički strojevi, kakvi se mogu naći u steampunk literaturi, često su napredniji nego tehnologija koju danas imamo. Primjetna je i specifična vizualna estetika steampunk tehnologije, gdje je sve prepuno raznoraznih ventila, prekidača, zupčanika i sličnih mehaničkih drangulija koje su u stvarnosti uglavnom nestale početkom dvadesetog stoljeća.

Sada vam je vjerojatno jasnije zašto miš na slici izgleda tako kao što izgleda, no tipke od ovčje lubanje daju mu posebnu draž, pogotovo ako ste zlikovac u kakvom hororu. Ne pitajte nas za specifikacije ni za ergonomiju, reći ćemo samo jedno: radi i ne, nije na prodaju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!