OPĆA ZEZANCIJA

Prvotravanjske šale na tehno način

01.04.2009 u 10:18

Bionic
Reading

Svake godine velike IT i medijske kompanije ispucavaju razne više ili manje uvjerljive štosove za prvi travanj, no ovaj put su se, valjda da razvesele ljude uslijed depresivne recesije, posebno potrudili

Google u prvotravanjske šale uvijek ulaže poseban trud, ove godine najavili su razvoj umjetne inteligencije pod nazivom CADIE. Prilično kompliciran opis tehnologije će vjerojatno biti zanimljiv samo tehno šmokljanima, no službena web stranica za CADIE je prilično zabavna, jer izgleda kao nešto napravljeno ranih devedesetih, s nevjerojatno ružnom kombinacijom boja te iritantnim animiranim gifovima.

S obzirom da Google svim svojim timovima dopušta prvotravanjske šale, ima toga još: primjerice, Gmail ima novu opciju nazvanu Autopilot, koja posve preuzima kontrolu nad vašom e-poštom, a Google Australija osmislio je novu loptu koja će revolucionalizirati australski nogomet.

No to nije sve: Guardian je objavio da će odsad izlaziti samo u formi Twittera. 140 znakova je, kako kažu, dovoljno za većinu vijesti. YouTube je pak najavio da će video isječke prikazivati naopačke, a poznati BitTorrent pretraživač The Pirate Bay, kojem se trenutno sudi zbog kršenja autorskih prava, izjavio je da su se prodali Warner Brosu.

Yahoo je pokrenuo ideološki pretraživač interneta, koji daje različite rezultate, ovisno o tome naginjete li demokratima ili republikancima. A da ne bi ispalo da domaći tehno sajtovi nemaju smisla za šalu, MacKorisnik je objavio da su prodali brand te da shodno tome blog prestaje s radom. Tako vam je to, sve što ima veze s Appleom očito se pretvara u zlato.

Na kraju, tvrtka SitePoint izjavila je da danas ide restart čitavog interneta. Kako kažu, 'ljudi su zaboravili da internet radi neprekidno još od 1970-ih. Ovaj restart trebao bi donijeti novu stabilnost, a nadamo se da će rezultirati i manjim brojem reklama za Viagru'.