NOVI GOOGLE DOODLE

Provozajte se u 'Zamboniju'

  • Autor: M. Č.
  • Zadnja izmjena 16.01.2013 12:57
  • Objavljeno 16.01.2013 u 12:57
Google Doodle Zamboni

Google Doodle Zamboni

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Google svojim 'crtarijama' obilježava važne datume i podsjeća na ljude koji su svojim djelima i izumima promijenili svijet. Sad je na redu izumitelj glačala za led

Google je na sebi svojstven način odlučio obilježiti 112 godina od rođenja Franka Zambonija mlađeg, izumitelja stroja za glačanje leda.

Google Doodle posvećen Zamboniju zapravo je kratka igrica u kojoj svaki korisnik Googleove tražilice može kratiti vrijeme čisteći led.

Zamobini je rođen 16. siječnja 1901. godine u SAD-u. Četrdesetih godina prošlog stoljeća s bratom je otvorio klizalište u Paramountu u Kaliforniji.

Nakon što je shvatio da je proces struganja i obnove leda veoma dugotrajan i mukotrpan, počeo je eksperimentirati s različitim tehnikama i napravama.

Prvi model 'Zambonija', stroja za glačanje leda, dovršen je 1949. godine.

Koliko je njegov izum promijenio svijet klizanja, najbolje govori činjenica da je za obnavljanje leda na klizalištu prije trebalo troje ljudi i gotovo sat i pol vremena.

Danas, zahvaljujući Zamboniju, dovoljna je jedna osoba i 10 minuta vožnje po ledu.

Zambonijev Doodle poklopio se i s povratkom NHL-a na male ekrane u SAD-u nakon više od 120 dana 'štrajka' dok su trajali pregovori između igrača i šefova lige.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!