VR "MILJENIK"

Protruly Darling je bizaran pametni telefon namijenjen snimanju videa u 360 stupnjeva

03.03.2017 u 13:08

Bionic
Reading

Opskurna kineska tvrtka još koncem prošle godine je predstavila Protruly Darling, pametni telefon kojeg krasi kamerica za snimanje videa u 360 stupnjeva (što još vole nazivati VR-om). Ovaj put na uređaj su naletjeli posjetitelji Mobile World Congressa u Barceloni i jedno je sigurno - ne mogu se prestati čuditi bizarnosti uređaja

Uređaj ova kineska tvrtka naziva još i 'prvim VR mobilnim telefonom', piše Raymond Wong za Mashable. Pozamašnim dimenzijama posebno svjedoči izdužen oblik, a na vrhu uređaja se nalaze dva fisheye objektiva koja prekrivaju 13-megapikselne senzore kamerica. 

Na prvu bi se reklo i kako je već tu riječ o nečem neobičnom, s obzirom da se za potrebe snimanja 'VR' video materijala u pravlu treba koristiti dodatna oprema ili gadgeti. No, Darling ide i korak dalje. Ispod optike se na ukrasnoj traci nalaze još četiri dijamanta, a ukrasne trake su napravljene od zlata. 

Sve vezano uz Protruly Darling je bizarno, i to je očito svake sekunde dok se uređaj drži u ruci
Protruly Darling predstavljen je još koncem prošle godine u Kini Autor: Ruptly TV

Zaslon uređaja je pak standardne dijagonale od 5,5" uz razlučivost od 1.920 puta 1.080 piksela, a prema riječima onih koji su ga imali prilike držati stvar je više no solidna. Zanimljivo je da pored 360 sustava kamerica Protruly Darling ima i uobičajenu 13MP stražnju kamericu straga te 8MP kamericu sprijeda. 

Srce mu čini Helio X20 MT6797 čip uparen s 4GB radne memorije, a softversku stranu priče čini Android 6.0 Marshmallow. Koga zanima, ovo bizarno zadovoljstvo ima cijenu od 800 dolara. 

Više: Mashable