SAM VRH

Porsche Panamera Turbo Executive Exclusive - skuplje i od skupljeg

31.12.2016 u 09:25

Bionic
Reading

Odjel Porsche Exclusive objavio je slike i detalje Panamere Turbo Executive na kojoj su donedavno radili kako bi privukli kupce koji za cijenu ne pitaju

Video s izvedbe Panamere je skinut na Los Angeles Auto Showu u studenom,  a Executive označava 150 milimetara duži međuosovinski razmak i niz luksuznih značajki kao standard.

No,kako ni to nekima neće biti dovoljno, umiješao se Porsche Exclusive i napravio izvedbu dugog naziva Porsche Panamera Turbo Executive Exclusive. Izvana je automobil obojen u crvenu boju Carmine Red te uključuje dodatni paket SportDesign koji sadrži novi difuzor te set srebrnih i crnih kotača.


Unutra se crvena i crna tema nastavljaju s dvije različite varijante kombinirajući dvije nijanse. Prva nudi sjedala obučena crvenom kožom kako bi odgovarala oblozima vrata i donjoj polovici ploče s instrumentima. Što se tiče druge izvedbe kabine, ona sadrži jarko crvenu oblogu na središnjoj konzoli, kontrolnoj ploči i oblogama vrata, a tu je i posebna crna koža. Panamera Turbo Executive Exclusive nudi se s 550 konjskih snaga iz istog turbo četverolitrenog motora V8 kao kod standardnog modela.


Ono što čini Turbo Executive posebnim je dulji međuosovinski razmak te duži popis standardne opreme kao što su vrata s opcijom mekog zatvaranja, zakretanje stražnjih kotača, prednji i stražnji adaptivni zračni ovjes, grijana sjedala i veliki panoramski stakleni krov. Cijena nije poznata, ali Porsche Panamera Turbo Executive Exclusive ulazi u kategoriju automobila 'ako morate pitati - teško si to možete priuštiti'