VELIKA BRITANIJA

Porast oboljelih od sifilisa povezan s Facebookom?

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 24.03.2010 12:29
  • Objavljeno 24.03.2010 u 12:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Britanske novine javljaju o povećanoj učestalosti sifilisa u dijelovima zemlje gdje je društvena mreža Facebook najpopularnija

Društvena mreža Facebook je popularnija u regijama Sunderland, Durham i Teesside nego u ostatku Velike Britanije. Istraživanje je pokazalo da je u navedenim regijama 25 posto vjerojatnije da će se mlada osoba spojiti na Facebook nego u ostatku zemlje.

Statistike ministarstva zdravstva kažu da je u istim tim regijama u porastu i broj oboljelih od sifilisa, opasne spolne bolesti. Osoblje javnog zdravstvenog sustava dovodi te dvije statistike u vezu. Direktor javnog zdravstvenog sustava u Teessideu, profesor Peter Kelly, potvrdio je da je njegovo osoblje dovelo u vezu te dvije pojave te je pojasnio da društvene mreže olakšavaju upoznavanje ljudi te tako povećavaju broj povremenih seksualnih susreta. Takvo seksualno ponašanje smatra se riskantnim zbog čega je društvena mreža dovedena u vezu sa većim brojem spolnih bolesti.

Predstavnik Facebooka za Veliku Britaniju je pozvao korisnike te mreže da budu oprezni pri upoznavanju osoba s kojima su do tada imali kontakt isključivo putem Facebooka. Na kraju krajeva, ponašanje korisnika ovisi samo i isključivo o njima samima.

Pitanje je samo koliko ovakav način rezoniranja ima smisla jer na taj način možemo okriviti i telefon za povećan broj bolesti. On ljudima omogućuje da se brže i efikasnije dogovaraju za izlaske, što u konačnici može rezultirati i efikasnijim širenjem raznih bolesti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi