NISU DOŠLI NA SVOJE

'Popravite bugove, prevaranti': Veliko okupljanje Pokemon Go fanova završilo blamažom

25.07.2017 u 12:37

Bionic
Reading

Niantic, proizvođač jedne od najpopularnijih mobilnih igara na svijetu u Chicagu je organizirao veliki događaj uživo i pritom se prilično osramotio

Ovaj, naglašavamo, potpuno službeni događaj trebao je okupiti brojne obožavatelje džepnih čudovišta, a ulaznica je koštala čak dvadeset dolara. Pokemon majstori koji su se odazvali trebali su dobiti priliku uloviti rijetke 'regionalne' pokemone koje je inače moguće pronaći samo u određenim dijelovima svijeta. Niantic je također obećao da će tijekom dana posjetitelji moći uloviti i ultra-rijetkog 'legendarnog' pokemona.

Na žalost (i frustraciju) brojnih posjetitelja, stvari nisu išle po planu. Velik broj gejmera imao je problema sa podatkovnim prometom, što znači da nisu mogli loviti čudovišta po koja su došli. Sama igra bila je prepuna bugova, što znači da Niantic nije previše unaprijedio igru od grbavih i trnovitih početaka Pokemona Go. Naslov je, podsjetimo, imao velik broj bugova još prošloga ljeta kada je bio mega-popularan, a situacija se nije poboljšala niti u 2017.

Ogorčenje na vrhuncu

Predsjednik Niantica je tijekom prijepodneva izašao na pozornicu, samo da bi ga dočekala gomila uzvika i uvreda. Jedan od posjetitelja viknuo je 'potrošio sam 3000 dolara na ovu igru', dok su drugi uzvikivali 'popravite bugove', 'prevaranti' i tako dalje. Pokemon Go nudi mikrotransakcije unutar aplikacije te je jedna od rijetkih igara koje su u vrlo kratkom razdoblju uspjele zaraditi oko milijardu američkih dolara.

Karte za takozvani Pokemon Go Fest rasprodale su se u manje od deset minuta po cijeni od 20 dolara po komadu. Preprodavači karata su ih nakon toga prodavali po cijenama i do nekoliko stotina dolara. Razočaranje na licima mnogih posjetitelja više je nego jasan pokazatelj da stvari ne idu u pravome smijeru, pogotovo uzmemo li u obzir da je velik broj njih doputovao iz Australije i Europe kako bi prisustvovali događaju, piše Businessinsider.

Ništa od legende

Na kraju događaja Niantic se ispričao posjetiteljima te im obećao da će dobiti legendarnog pokemona (koji se na kraju nije ni pojavio do samoga kraja događaja). Ovo očigledno nije bilo dovoljan razlog za ostajanje, s obzirom da je većina posjetitelja događaj napustila prije zakazanog završetka u 19 sati po lokalnom vremenu.

Na ovo je ličilo prvo službeno okupljanje pokelovaca u Chicagu Izvor: Društvene mreže / Autor: Bobvids