KAKAV POKLON

Pogledajte kakvu je dekicu ispleo otac prateći podatke o spavanju svoje bebe

27.07.2019 u 17:59

Bionic
Reading

Prikupio je podatke o spavanju ručno koristeći aplikaciju Baby Connect te ih pomoću JavaScripta i Pythona vizualizirao u obrazac za pletenje

Seung Lee izradio je opipljivu i meku prezentaciju obrazaca spavanja svoje jednogodišnje bebe. Prikupio je podatke ručno koristeći aplikaciju Baby Connect te ih pomoću JavaScripta i Pythona vizualizirao u obrazac za pletenje.

GEJMING

Pronašli smo pet savršenih videoigara za petominutne pauze

Pogledaj galeriju

Potom je napravio alat temeljen na web pregledniku za HTML/JavaScript koji je pratio boje bodova. Nakon tri mjeseca nastala je dekica nazvana Sleep Blanket, veličine 106 puta 114 centimetara s 185 tisuća bodova. Svaki red predstavlja jedan dan, s time da je dan rođenja pri vrhu, a na dnu je bebin prvi rođendan. Svaki bod predstavlja šest minuta u budnom stanju (siva boja) ili spavanej (plava).

Dekicu se čita s lijeve na desnu stranu, od ponoći do 23:54 sata. Promjenu u obrascu spavanja pri kraju moguće je pripisati putovanju kojim su obilježili djetetov rođendan.

Preciznost pletenje čini odličnim medijem za vizualizaciju podataka. Tako je, primjerice, jedna Njemica obilježila svako kašnjenje vlaka kojim je putovala svakodnevno i isplela šal kojeg je poslije prodala u dobrotvorne svrhe na eBayu za 8.650 američkih dolara, piše Verge.