FISKALIZACIJA

Poduzetnici, preuzmite digitalni certifikat u Fini

13.12.2012 u 15:28

Bionic
Reading

Do digitalnog certifikata nužnog za fiskalizaciju možete doći čekajući u redu u poslovnici ili virtualno. U oba ćete slučaja platiti 300 kuna plus PDV

Obveznici fiskalizacije, na koje se od 1. siječnja 2013. godine primjenjuje Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom, mogu zatražiti svoj produkcijski aplikativni certifikat za fiskalizaciju u bilo kojoj poslovnici Financijske agencije.

Svi obveznici fiskalizacije dužni su ga nabaviti. Koristi se za elektroničko potpisivanje elemenata računa te za identifikaciju obveznika fiskalizacije prilikom elektroničke razmjene podataka.

Dokumentaciju potrebnu za izdavanje aplikativnog certifikata za fiskalizaciju obveznik fiskalizacije može predati u bilo koju poslovnicu Fine ili elektronički, putem aplikacije RDC Obrasci on-line.

Imate li Finin kvalificirani digitalni certifikat, postupak možete obaviti potpuno elektronički, bez dolaska u poslovnicu. Ako ga nemate, dio procedure potrebne za izdavanje certifikata svejedno možete obaviti elektronički, što će skratiti vrijeme potrebno za predaju sve potrebne dokumentacije u poslovnici Fine.

Produkcijski aplikativni certifikat za fiskalizaciju izdaje se na razdoblje od pet godina, a naknada za izdavanje iznosi 300 kn (bez PDV-a) po certifikatu.

Detaljne informacije o postupku izdavanja digitalnih certifikata za fiskalizaciju možete pronaći na internetskoj stranici Fine, dok odgovore na pitanja potražite putem e-mail adrese certifikati-fiskalizacija@fina.hr