SANACIJA ŠTETE

PlayStation Network proradit će za tjedan dana

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 28.04.2011 14:49
  • Objavljeno 28.04.2011 u 13:18
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Sony je objavio da bi za tjedan dana trebao završiti s analizom i sanacijom štete prouzročene hakerskim napadom na PlayStation Network

Sonyjeve usluge PlayStation Network i Qriocity nefunkcionalne su dulje od tjedan dana. Na PlayStation blogu Sony je objavio da bi se usluge mogle postupno početi uključivati za tjedan dana. Japanska tvrtka smatra odgovornim za isključivanje tih usluga hakere koji su probili sigurnosne sustave i dočepali se podataka o korisnicima. Ukradeni podaci uključuju imena, kućne adrese, adrese elektroničke pošte i korisnička imena više 77 milijuna korisnika tih usluga. Sony je priznao da postoji mogućnost da su ukradeni i brojevi korisničkih kreditnih kartica, iako nije pronašao dokaze da je to doista učinjeno.

Ozbiljnost situacije natjerala je elektroničkog diva da počne redovito izvještavati javnost o svojim potezima. Trenutno cijeli sustav i upad u njega analizira neimenovana tvrtka specijalizirana za računalnu sigurnost. Njen zadatak jest da sazna na koji su način hakeri probili Sonyjeve zaštite, da prikupi dokaze protiv njih i na kraju analizira cijelu situaciju te sudjeluje u budućem povećanju sigurnosti usluga PlayStation Network i Qriocity te njihovih korisnika. Sony je o svemu obavijestio i policiju te usko surađuje s njom na pronalaženju krivaca za taj događaj.

Svi korisnici usluga PlayStation Network i Qriocity će tijekom dana dobiti elektroničku poštu u kojoj im se pojašnjava što se točno dogodilo, što Sony radi da ukloni nastale probleme te upozorenje da pripaze na moguće prevare koje bi se mogle dogoditi u budućnosti korištenjem njihovih podataka koji su ukradeni Sonyju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!