KRAJEM GODINE

Pjevač Iron Maidena dolazi u Hrvatsku kao poslovni anđeo!

29.06.2016 u 14:45

Bionic
Reading

Široj javnosti poznatiji kao pjevač heavy metal skupine Iron Maiden, Dickinson je aktivan i kao anđeo ulagač. Procjenjuje se kako vrijedi 200 milijuna eura

Kao što smo već pisali, Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) postala je domaćinom najveće europske konferencije poslovnih anđela koja će biti održana 29. i 30. studenog ove godine u Koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu.

Kako je tijekom gostovanja na Hrvatskoj televiziji najavio Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a, najzvučnije ime na konferenciji Zagreb Connect & EBAN Winter University 2016. bit će Bruce Dickinson. Široj javnosti poznatiji kao pjevač heavy metal skupine Iron Maiden, Dickinson je aktivan i kao anđeo ulagač. Procjenjuje se kako vrijedi 200 milijuna eura.

Frontmen Iron Maidena bit će jedan od 400 investitora i poslovnih anđela koji bi trebali sudjelovati u konferenciji, zajedno s oko 100 startupova i ukupno više od 1.800 sudionika. Od domaćih predavača i sudionika možemo očekivati Luku Abrusa, Sandra Mura, Damira Sabola, Hrvoja Prpića, Sašu Cvetojevića...


U sklopu konferencije bit će održano i natjecanje startupova Zagreb Connect. Najboljih deset startupova podijelit će 50 tisuća eura, a među nagradama su i plaćena putovanja u Tel Aviv i Silicijsku dolinu.

Konferencija EBAN Winter University 2016 se održava jednom godišnje. Pokrenula ju je Europska mreža poslovnih anđela (EBAN) koja predstavlja suradnju investitora fokusiranih na startupove i poduzeća u ranim fazama razvoja. Broji preko 250 organizacija poslovnih anđela i više od 20 tisuća investitora.