KONFERENCIJE

Zagreb domaćin najvećeg okupljanja poslovnih anđela u Europi

24.02.2016 u 07:36

Bionic
Reading

Na World Business Angels Investment Forumu u Istanbulu Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) postala je domaćinom najveće europske konferencije poslovnih anđela, koja će biti održana u prosincu ove godine

Konferencija EBAN Winter University 2016 se održava jednom godišnje. Očekuje se više od 1.500 sudionika, više od 400 investitora i poslovnih anđela te 100 startupova iz cijelog svijeta.

'Neizmjerno sam ponosan što smo pobijedili konkurenciju poput Norveške, Švicarske i Ukrajine te dobili ovaj prestižan događaj. Intenzivno smo lobirali posljednja tri mjeseca i trud se isplatio. Čim se vratimo iz Turske krećemo s pripremama!', izjavio je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a, koji zajedno s članovima upravnog odbora CRANE-a Sašom Cvetojevićem i Damirom Mujićem sudjeluje na World Business Angels Investment Forumu u Istanbulu.

EBAN Winter University pokrenula je Europska mreža poslovnih anđela (EBAN) koja predstavlja suradnju investitora fokusiranih na startupove i poduzeća u ranim fazama razvoja. Broji preko 250 organizacija poslovnih anđela i više od 20 tisuća investitora.


U Hrvatskoj će biti održano 15. izdanje konferencije koja će okupiti stručnjake u području investicija te ponuditi informacije i uvid u nove trendove na svjetskoj startup sceni. U protekle dvije godine konferencija je održana u Kopenhagenu i Helsinkiju gdje je sudjelovalo preko 1.000 sudionika, 350 poslovnih anđela i investitora te preko 50 startupova iz 60 zemalja svijeta.

'Vjerujem da će CRANE opravdati naše povjerenje. Veselimo se druženju u Zagrebu te jamčim da će ovaj događaj nametnuti Hrvatsku kao jednu od poželjnih destinacija za startupove u Europi', rekla je Candance Johnson, predsjednica EBAN-a.

Konferencija veličine i važnosti EBAN Winter Universityja osigurat će Hrvatskoj veliku pažnju internacionalnih poslovnih anđela i omogućiti hrvatskim startupovima da svoje ideje predstave na globalnoj razini. U Europi poslovni anđeli godišnje investiraju preko 7,5 milijardi eura, a iz godine u godinu bilježi se trend porasta investicija.