BLOODHOUND SSC

Ovo vozilo brzinom od 1.609 km/h želi srušiti 18 godina star rekord

20.10.2015 u 12:27

Bionic
Reading

Vjerujete li da je moguće putovati kopnom 1000 milja, odnosno 1609 kilometara na sat? Predstavnici projekta Bloodhound SSC uvjereni su da će uspjeti u svom naumu - razviti tehnološki najnaprednije vozilo na svijetu. Tri motora s ukupno 135.000 konjskih snaga, što je ekvivalentno snazi 180 bolida Formule 1, mogli bi biti jamstvo da će uspjeti

U Ljubljani se održao događaj čiji je vrhunac bilo predstavljanje replike vozila Bloodhound SSC, koje će iduće godine u Južnoj Africi pokušati postaviti novi svjetski rekord u brzini. Trenutni rekord iznosi 763 milja ili 1228 kilometara na sat, a postavljen je prije 18 godina, 1997. godine.

Najtraženiji sugovornik na ekskluzivnom događanju bio je Tony Parraman, član projekta Bloodhound SSC. Događanje su posjetili i predstavnici kompanije BP, sponzora projekta kroz marku Castrol, Spyros Michalakakis, direktor za južnu Europu i Afriku te Alexandru Eftimiu, voditelj prodaje u južnoj Europi.

Sva trojica su došli u Ljubljanu na poziv vlasnika tvrtke GMT, Vlade Károlyja te Tomaža Gidera, prokuriste GMT-a. Ta tvrtka iz Murske Sobote, koja je preuzimanjem tvrtke Adel postala najveći slovenski trgovac rezervnim auto dijelovima, svoj utjecaj je kroz Adelovu podružnicu Anet dodatno proširila i na Hrvatsku.

Tony Parraman je okupljenim gostima, poslovnim partnerima GMT-a i medijima na zabavan i jednostavan način približio dimenzije takvog vozila, kao i cijeli projekt Bloodhound SSC. Cilj projekta nije samo postizanje svjetskog rekorda u brzini zbog statistike, već i edukacija mlađih generacija o važnosti prenošenja znanja, ideja, kao i pobuđivanje interesa za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.

RTL Autor: RTL

U Bloodhoundovom razvojnom centru, u Bristolu, konstantno se organiziraju edukativno-zabavne radionice za sve uzraste. Također, organiziraju se i radionice koje imaju sve veći globalni doseg, kroz škole i fakultete diljem svijeta. Na web stranici projekta www.bloodhoundssc.com nalaze se pažljivo pripremljeni nastavni materijali za sve razine obrazovanja, od vrtića do fakulteta.