STIGLE I KOD NAS

Ovo su nove Samsungove pametne perilice, hladnjaci, mikrovalke...

07.05.2014 u 06:51

Bionic
Reading

Novim modelima hladnjaka, perilica rublja i klima uređaja moguće je upravljati s udaljene lokacije pomoću aplikacije za pametne telefone i tablete, a Samsung daje i desetogodišnje jamstvo na motore uređaja

Perilica rublja WW9000, o kojoj smo već pisali, ističe se velikim zaslonom osjetljivim na dodir, velikim kapacitetom uz malu potrošnju električne energije te tehnologijom SuperSpeed, koja omogućava brzo pranje bez gubitka performansi.

Ima certifikat Energy Star Most Efficient 2014, a opremljena je i LED rasvjetom u bubnju perilice, kako bi se olakšalo punjenje i pražnjenje.


Uz pametna rješenja za pohranu i organizaciju, hladnjak Food Showcase posjeduje dvostruka vrata s odjeljkom ShowCase podijeljenim u tri zone: gornjom, u kojoj se pohranjuju namirnice poput sireva i umaka, srednjom za pića i grickalice te donjom za sokove i voće kao i zdrave namirnice za najmlađe.

Pripremajući slastice, slastičarka Petra Jelenić prezentirala je i novu konvekcijsku mikrovalnu pećnicu oznake MW5000. Ova se mikrovalka odlikuje zapreminom od 28 litara te keramičkom unutrašnjošću koja je antibakterijska, jednostavna za čišćenje i otporna na grebanje.

Uz trostruki sustav zagrijavanja i snagu mikrovalova od 900W, odnosno snagu konvekcije od 1400W, omogućava zdravu pripremu hrane bez korištenja ulja kao i pečenje kruha i fermentaciju mliječnih proizvoda.

Petra Jelenić i hladnjak Food Showcase (klikni za uvećanje)

Predstavljena je i dizajnerska klima serije Q9000, opremljena inovativnim sustavom filtracije zraka, ova klima uspješno će 'očistiti' domove od virusa, alergena, grinja i prašine, za što je osvojila i certifikat Britanske zaklade alergičara. Ima tri ventilatora, koja je moguće uključiti odjednom ili zasebno.

Također su predstavljeni i novi klima-uređaji serije 3050. Model AR9000 odlikuje se (kao i perilica, hladnjak i samostojeći klima uređaj) digitalnim inverter motorom koji omogućava uštedu električne energije od čak 60 posto. Samsung za te motore daje desetogodišnje jamstvo.

Nove klime serije 3050 također dolaze s petogodišnjim jamstvom, a odlikuju se i izuzetno tihim radom u noćnome načinu s razinom buke od 16 dB.


Svi modeli Samsungovih pametnih kućanskih uređaja bit će dostupni u trgovinama odabranih partnera krajem svibnja.

Preporučena maloprodajna cijena perilice WW9000 iznosi 14.599 kuna, Food Showcase hladnjaka oznake RHS7H90507H 21.999 kuna, Q9000 klima-uređaja 25.999 kuna te mikrovalne pećnice MW5000 s konvekcijskom tehnologijom i keramičkom unutrašnjošću od 1649 kuna.

Najopremljenija inačica 3050 serije klima uređaja, oznake AR09HSSFAWKNEU, dostupna je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 7299 kuna.