HUAWEI I LG

Ovo su dva nova Googleova Nexusa

27.09.2015 u 08:16

Bionic
Reading

Iako nas tek nešto manje od tjedan dana dijeli od trenutka kad će Google objaviti nove uređaje iz linije Nexus, znamo već puno pojedinosti o tome kako bi mogli izgledati i s kojim bi specifikacijama mogli na tržište

LG-ov pametni telefon, nasljednik Nexusa 5, zvat će se Nexus 5X i imat će zaslon dijagonale 5,2 inča (13,2 centimetra). Huaweijeva perjanica u prodaju će pod nazivom Nexus 6P i ponudit će zaslon dijagonale 5,7 inča.

Zaslon Nexusa 6X trebao bi imati razlučivost 1.080 piksela. Pogonit će ga Snapdragon 808 i Adreno 418, podržani s tri GB RAM-a. Nudit će 16 ili 32 GB memorije za pohranu te bateriju kapaciteta 2.700 mAh i podršku za U.SB-C. Stražnja kamera opremljena je senzorom s 12,3 megapiksela, prednja s pet.

Nexus 6P bit će veći od prethodna dva uređaja iz te serije, predstavljena ove godine. Zaslon dijagonale 5,7 inča (13,9 cm) trebao bi imati razlučivost od 1.440 piksela. Bezeli pri vrhu i dnu su simetrični, a čini se da će imati i zvučnike okrenute prema naprijed, poput Nexusa 6.


Straga je zanimljiviji. Ima crnu traku s izbočenjem pri vrhu, u kojima su vidljivi objektiv i bljeskalica. Nije jasno čemu bi taj crni dodatak trebao služiti - valjda nije tek dizajnerska doskočica. Na poleđini je smješten i skener za otisak prsta.

Očekuje se kako će imati SoC Snapdragon 810 te 32, 64 ili 128 GB ugrađene memorije. Ponudi li 128 BG, bit će to prvi takav Nexus ikad. Također, trebao bi ponuditi USB tipa C.

Nexus 5X koristit će četvrtastu kutiju kao ambalažu, dok je ona za 6P više zaobljena. Oba pakiranja imaju stilizirani simbol X ili P koji je, čini se, napravljen od novog wallpapera za Android. Pri dnu desno je stari Nexusov logo, dok je u gornjem lijevom kutu naziv modela, memorijski kapacitet (32 GB za ova dva konkretna modela) i silueta samog mobitela.