KAMUFLIRANI OKLOPNJAK

Ovo nije obična Mercedes S-klasa

07.08.2014 u 15:49

  • +7

Mercedes S 600 Guard

Izvor: Promo fotografije / Autor: mercedes

Bionic
Reading

Njemački premium trojac već neko vrijeme izrađuje blindirane automobile za svjetske moćnike, a posljednji u nizu oklopnjaka predstavio nam je Mercedes u obliku modela S 600 Guard

Ono što izgleda kao obična S-klasa zapravo je mnogo više od toga. S 600 Guard zadovoljava sigurnosne standarde klase VR9 što zapravo znači da je otporan na sve vrste ručnog vatrenog oružja, kao i eksplozivne naprave.

Mercedes ne navodi konkretno kakvom se sve oružju blindirani S smije u lice, no ovo čudo ionako nije zamišljeno da miruje poput mete na streljani.

Nijemci su ga opremili šestolitrenim V12 sa 530 KS, no zbog prilično velike mase, maksimalna brzina ograničena je na 210 km/h, a valjalo je rekalibrirati i ESP i ASR. Tu su i Michelinove gume PAX koje čak i u slučaju bušenja mogu prevaliti 30-ak km.

S 600 Guard također se kamuflira kao obična S-klasa pa ako ih imate još nekoliko u pratnji, dobre su šanse da napadači zapucaju na krivi automobil.

Ova tvrđava na kotačima također raspolaže vlastitim rezervama svježeg zraka pa ni napad bojnim otrovima neće biti od neke koristi. Za svaki slučaj, tu je i protupožarni sustav u prtljažniku.

U medijskom izvješću nije definirana cijena, no nekako nam se čini da oni kojima ovakvo što treba za nju i ne pitaju.