Xiaomi Mi Mix Alpha

Ovo još niste vidjeli: Xiaomijev novi smartfon gotovo je u cijelosti izrađen od zaslona

24.09.2019 u 11:35

Bionic
Reading

Xiaomijeva serija Mi Mix poznata je po tome da pomiče granice onoga što očekujemo od telefona, od tankih okvira preko kliznih modela do 'vodopada' s ekstremno zakrivljenim rubovima. A sad Xiaomi odlazi korak dalje s takozvanim Surround zaslonom koji se proteže oko cijelog uređaja; beskonačni niz prekida tek linija na kojoj se nalaze ugrađene kamere

Tako smo dobili telefon koji je gotovo u potpunosti napravljen od zaslona, ​​dok se ikonice statusa, poput jačine mrežnog signala i razine napunjenosti baterije, nalaze bočno. Baš kao i tipke za glasnoću, osjetljive na pritisak. Xiaomi tvrdi da je omjer zaslona i tijela veći od 180 posto.

Mix Alpha koristi Samsungovu kameru od 108 megapiksela, razvijenu u suradnji s Xiaomijem. Pikseli su kombinirani u 2x2 kvadrate radi bolje osjetljivosti pri slabom svjetlu, dovoljno za slike od 27 megapiksela.

Tu nema kamere za selfije; dovoljno je okrenuti telefon i stražnji dio zaslona iskoristiti kao tražilo.

Xiaomi Mi Mix Alpha, pametni telefon prekriven zakrivljenim ekranom Izvor: Društvene mreže / Autor: Sparrows News

Od tradicionalnih specifikacija telefona, tu su Qualcomm Snapdragon 855+ procesor, 5G mogućnost povezivanja, 12 GB RAM-a, 512 GB prostora za pohranu, 40 W ožičeno brzo punjenje i baterija od 4050 mAh. Posljednja specifikacija sugerira da se opcija surround ekrana može i isključiti.

Xiaomi Mi MIX Alpha Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Xiaomi

Mix Alpha predstavljen je kao 'konceptni pametni telefon' i zasad se neće masovno proizvoditi. Rijetki modeli koji se pojave na tržištu stajat će oko 2800 dolara, javlja The Verge.