SPREMNO ZA CES 2016

Ovo je srce LG-jevog pametnog doma

31.12.2015 u 12:09

Bionic
Reading

Novi sustav služi kao mjesto pristupa pametnim senzorima i povezanim uređajima u domu, ali je više od toga - prikazuje podsjetnike s osobnih kalendara i streama glazbu putem ugrađenih zvučnika

LG će na sajmu CES 2016 predstaviti svoj novi dodatak ekosustavu interneta stvari: SmartThinQ Hub.

Sustav služi kao mjesto pristupa pametnim senzorima i povezanim uređajima u domu, ali je više od toga - prikazuje podsjetnike s osobnih kalendara i streama glazbu putem ugrađenih zvučnika.

Uključuje 3,5-inčni (8,9 centimetara) LCD zaslon u boji i povezuje se s aplikacijom na pametnom telefonu za dvosmjernu komunikaciju s pametnim kućanskim aparatima i senzorima u domu.

SmartThinQ Hub širi postojeću LG-evu namijenjenu nadgledanju i upravljanju kućanskim aparatima kao što su perilice rublja, hladnjaci, pećnice, robotski usisivači, klima-uređaji i niz senzora.


Ima središnju ulogu u platformi pametnog doma tog proizvođača jer prikuplja informacije s pametnih i uobičajenih uređaja povezanih sa SmartThinQ senzorima koristeći wi-fi, Zigbee i Bluetooth. Podaci se prikazuju u obliku obavijesti na LCD zaslonu ili su najavljeni putem ugrađenog zvučnika.

Uređaj ima metalik kućište, a dostupan je u dvije boje: zlatnoj i crnoj. LCD zaslon je nakrivljen pod kutom, dok ugrađeni zvučnici visoke kvalitete mogu streamati glazbu s tisuća besplatnih postaja uz iHeartRadio ili reproducirati datoteke s pametnog telefona ili tableta putem Bluetootha.

SmartThinQ Hub je kompatibilan i s uređajima drugih proizvođača i pružatelja usluga koji podržavaju AllJoyn Alliance. LG je nedavno uspostavio partnerstvo s tvrtkom Lowe's, kako bi integrirao svoje pametne uređaje s njihovim uslugama pametnog doma Iris.