nova značajka

Ovo je još jedna stvar za koju Facebook misli da je morate podijeliti s prijateljima

15.02.2018 u 10:03

Bionic
Reading

Imate listu zadataka? Možda popis stvari koje želite napravili prije nego što umrete? Facebook želi da ih objavite i podijelite s prijateljima

Najnovija značajka popularne društvene mreže želi da više toga dijelimo sa svojim prijateljima. Konkretno, dolazi opcija objave popisa koja, kako god ju okrenuli, zvuči kao dublje zadiranje u privatnost.

U utorak 13. veljače popularna web stranica uvela je opciju dodavanja statusa u obliku popisa kojeg možete kombinirati sa pobojanim pozadinama. Ovaj dodatak dolazi u sklopu s drugim promjenama poput one za Watch i Spaces (koji podržavaju grupe).

  • +5
Ove stvari nipošto ne smijete objavljivati na Facebooku Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nova opcija za popise korisnicima omogućuje da dijele bilo kakvu vrstu liste - što ona bila dulja, tim bolje. U sve je, za kraj, moguće ubaciti i pokoji emotikon u zaglavlje popisa. Prijatelji, naravno, na sve mogu reagirati nizom uobičajenih reakcija ili se ohrabriti te napraviti vlastiti popis.

Sve je to za ljude

Ova promjena je samo dio Facebookove kampanje povratka korisnika na svoju društvenu mrežu. Njihov konačni cilj je u prvi kadar smjestiti poruke i objave, a ne samo linkove, memeove i video sadržaj.

Kao i kod svih dosadašnjih značajki, ova će dolaziti postupno, što znači da će ju moći koristiti progresivno veći broj korisnika.