TEHNO SAVJETI

Ovladajte zabranom ometanja tijekom vožnje na iPhoneu uz ove jednostavne trikove

08.09.2019 u 23:54

Bionic
Reading

Mod za vožnju uz iPhone nosi ime 'Zabrana ometanja tijekom vožnje', a moguće ju je automatski gasiti i paliti putem kontrolnog centra

Vaš iPhone ima ugrađenu sigurnosnu značajku zabrane ometanja tijekom vožnje. Ona funkcionira tako da blokira sve nepotrebne poruke i objave dok ste za volanom, omogućujući vam da se više koncentrirate na ono što je ispred vas nego ono što vam iskače na ekranu. Dobra vijest što se tiče ove značajke je to što se ona automatski aktivira dok ste u vožnji, premda ju možete gasiti i paliti ručno.

Primjerice, ekran vašeg ekrana bit će uvijek ugašen tijekom vožnje i svi podsjetnici bit će utišani - slično kao i kod standardnog moda zabrane ometanja koji vas noću ili tijekom radnog dana (ako ste ga aktivirali) štiti od podsjetnika i neželjenih poziva.

Kako ručno aktivirati zabranu ometanja tijekom vožnje?

Prvo otvorite postavke uređaja i birajte stavku 'zabrana ometanja' te potražite stavku 'zabrana ometanja tijekom vožnje'. Aktivirajte ju i birajte želite li da se ona uključi kada se spoji na bluetooth automobila ili automatski kada krenete u vožnju.

Ako vaš auto ima bluetooth, koristite mod za njega jer je pouzdaniji od 'automatskog' koji koristi akcelerometar vašeg iPhonea kako bi prepoznao da se nalazite u vozilu što se kreće.

Ako ne vjerujete senzorima vašeg iPhonea, ovaj mod uvijek možete uključiti ručno. Samo povucite prstom sa sredine vrha ekrana dolje ili, ako imate iPhone X ili srodne uređaje, s gornjeg desnog ruba ekrana. Da biste dodali zabranu ometanja tijekom vožnje u svoju kontrolnu ploču, uđite u postavke i tamo potražite 'Kontrolni centar', birajte 'Prilagodi' i nakon toga 'Prilagodi'. Ako već nije u kontrolnom centru, dodajte 'zabranu ometanja tijekom vožnje'.

NOĆNI NAČIN RADA

Ovih pet popularnih aplikacija za iPhone možete 'zamračiti'

Pogledaj galeriju

Kako ručno isključiti iPhoneov mod za vožnju?

Postoje dvije metode: povlačenjem kontrolnog centra i gašenjem stavke vezane uz zabranu ometanja tijekom vožnje i nakon toga potvrdom pritiskom na stavku 'Ne vozim'. Ako želite isključiti automatski ulazak u mod, moguće ga je isključiti ulaskom u postavke, biranjem 'zabrana ometanja' i pod stavkom 'zabrana ometanja tijekom vožnje' pritisnuti 'uključi' i nakon toga 'ručno'.