VIBE Z2 PRO

Ovim mobitelom Lenovo kreće u borbu s konkurencijom

10.08.2014 u 14:17

Bionic
Reading

Možda kupuju Motorolu za mobilne uređaje, no Lenovo vlastita rješenja ima već neko vrijeme - i uspješni su na nekim tržištima. Štoviše, u prošloj godini su stigli na peto mjesto najvećih proizvođača smartphonea s udjelom od 4,5 posto. Sada su predstavili i novu perjanicu, Vibe Z2 Pro, koja bez problema može konkurirati ostatku top uređaja drugih proizvođača

Lenovo Vibe Z2 Pro se dijagonalom od 6" smjestio u phablet kategoriji uređaja, no u ekran tolike dijagonale se smjestio i izvrstan IPS ekran od 2.560 puta 1.440 piksela. U 7,7 milimetara tankom kućištu su se još smjestili i Qualcommov Snapdragon 801 čip (MSM8974AC) s četiri Krait 400 procesorske jezgre i Adreno 330 GPU-om, 3GB radne memorije, 32GB spremišnog prostora te baterija od 4.000 mAh.

Kućište je metalno i mase 179 grama, a prima dvije micro-SIM kartice. Iako bi se lako dalo pomisliti da je riječ o uređaju namijenjenom poslovnjacima koji traže nekakav kompromis između tablet računala i pametnog telefona, Lenovo na uređaju posebno naglašava kvalitetnu kamericu, nazvavši je 'vodećom u klasi'.

Lenovo otkrio svoju novu smartphone perjanicu


16-megapikselni senzor s optičkom stabilizacijom i mogućnosti snimanja video materijala u razlučivosti 4K nikako nije beznačajno, kao ni hrpa ručnih kontrola unutar aplikacije (koje su mnoge podsjetile na ono što Microsoft/Nokia imaju na svojim uređajima):

Uređaj pogoni Android 4.4 KitKat povrh kojeg se nalazi Vibe UI 2.0, a trebao bi biti dostupan u tri boje kućišta. Za sada nije poznato mnogo informacija, van toga da stiže u rujnu te da će u Rusiji koštati kakvih 834 američka dolara (oko 4.800 kuna).