ATH-ANC 70

Ove slušalice osvajaju toplinom zvuka, a i izoliraju buku tenka

12.02.2014 u 10:11

Bionic
Reading

ATH-ANC 70. Iza ove oznake kriju se zapravo slušalice renomiranog japanskog proizvođača Audio-Technice koje će podjednako zadovoljiti ljubitelje fino podešenog zvuka, ali i sve one koji imaju potrebu izolirati se od ostatka svijeta

Naime, riječ je o slušalicama koje izoliraju vanjsku buku (active noise cancelling, ANC) za koje proizvođač garantira da to čine do 90 posto.

Iako zvuči kao dobar marketinški trik, riječ je uistinu o proizvodu koji vas zvukovno gotovo u potpunosti odvaja od vanjskog svijeta.

Testirali smo ih noseći ih u tramvaju i šećući se frekventnim zagrebačkim ulicama s upaljenom glazbom te aktiviranim noise cancellingom i, zbilja, pored vas bi mogao proći tenk a da to ne primijetite.

Naravno, postoji mogućnost da ne rade u ANC modu, ali je onda razina buke koja dopire nešto veća. No to je još uvijek vrlo zanemarivo ako svira glazba.


Slušalice su iznimno lagane i udobne zahvaljujući memorijskoj pjeni u zvučnim jastučićima, a fleksibilni obruč ni nakon trosatne šetnje na glavu ne vrši nikakav pritisak pa se ne osjeća ni umor od nošenja.

Prigovora nema ni kad je riječ o zvuku koji dopire iz njih. U njegovoj toplini podjednako će uživati ljubitelji klasike i elektronike, jer ATH-ANC 70 su izbalansirane taman da odgovaraju svima.

U desnoj slušalici nalazi se jedna AAA-baterija koja pokreće ANC, a na lijevoj se nalazi prekidač za njegovo aktiviranje i potenciometar za njihovo pojačavanje/stišavanje. Budući da su u Audio–Technici ove slušalice namijenili širem krugu publike, tako će na svoje doći i korisnici smartphonea. Slušalice u sebi imaju integriran mikrofon, a aktiviranje poziva i glazbe može se postići pritiskom na logo.

Slušalice ATH-ANC 70 izrađene su od kvalitetnih materijala, ali finalna izvedba nije dizajnersko savršenstvo. No ljubiteljima kvalitetnog zvuka i izolacije od buke to ionako nije pretjerano važno. Zamjetni minusi svakako su pretanak i prekratak kabel, koji se, istina, lako zamijeni te klimavi ANC prekidač.

One koji su često na putu oduševit će spoznaja da u kompletu s njima dolazi i torbica u koju se lako pospreme, jer su preklopive u nekoliko smjerova. Unutar nje, u posebnom pretincu, kao standardnu opremu naći ćete dodatnu bateriju, adapter za putovanje zrakoplovom i dodatni adapter za slučaj da će te ih uštekati u pojačalo ili CD player.

Cijenom od 1.480 kuna, koliko koštaju u zagrebačkom Sonus Artu, ATH-ANC 70 ulaze u srednju cjenovnu kategoriju Audio–Technicinih slušalica, ali u odnosu na uloženo - dobiveno i u usporedbi s nekim drugim slušalicama iz tog ranga, može se reći u potpunosti isplativo.