iphone k'o munja

Ovako možete spriječiti Apple da vam usporava telefon

08.11.2018 u 12:44

Bionic
Reading

Vlasnici starijih Apple uređaja primjetit će da njihovi telefoni ne rade brzo kao nekad, a razlog tome je značajka koja produljuje radni vijek baterije u zamjenu za smanjenu brzinu. Evo kako ju možete isključiti

Jeste li među kupcima iPhonea koji su primjetili da im uređaji rade malo sporije? Prema svemu sudeći, niste u krivu - Apple je zbilja uveo značajku koja usporava uređaj kada baterija dosegne određenu starost.

Ova funkcija, pored produljivanja rada samog uređaja, spriječava rušenje operativnog sustava, no to očigledno nije obeshrabrilo velik broj kupaca da počne glasno prigovarati. Kako bi otišli kupcima u susret, Appleovci su napravili dvije stvari: spustili cijenu izmjene baterije i uveli mogućnost isključivanja softverskog usporavanja.

  • +5
iPhone XR - Slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Kupci su nakon toga spremili baklje i vile, no eto - ispostavlja se da usporavanje radi i na iPhoneu X, kao i iPhoneu 8.

Kako isključiti usporavanje?

Ako želite onemogućiti softversko usporavanje svojeg iPhonea, evo kako to možete za manje od dvije minute napraviti unutar samog izbornika. Vodite računa da će vam ove opcije biti dostupne jedino ako se vaš telefon ugasio zbog greške vezane s baterijom.

Prvo što morate napraviti je otići u postavke telefona i tamo izabrati opcije za bateriju. Nakon što uđete u podizbornik odaberite stavku 'Zdravlje baterije' i isključite ga.

To je to.

TEHNO PREGLED

Tražite smartfon sa snažnom baterijom? Ovo su najzanimljiviji predstavljeni ove godine

Pogledaj galeriju

Upozorenje

Ako ne vidite opciju za gašenje softverskog usporavanja uređaja, znači da vaš telefon radi na samom maksimumu svojih performansi. Također uzmite u obzir da ćete isključivanjem opcije dobiti na brzini ali izgubiti na stabilnosti samog sustava. Drugim riječima - telefon će vam se možda gasiti na niskim postocima baterije.