ROBLOX

Ova videoigra za kreativne klince mogla bi postati novi Minecraft

06.09.2018 u 16:44

Bionic
Reading

Igra u otvorenom svijetu Roblox ima trentnu tržišnu vrijednost od oko 2.5 milijarde dolara, a svakim ju danom igra sve veći broj mladih igrača

Ako pitate bilo koga tko radi za Roblox, igranje digitalnim igračkama se i te kako isplati. Nakon što je završio posljednju rundu financiranja u vrijednosti od 150 milijuna dolara, Roblox trenutno vrijedi 2.5 milijarde dolara, piše u službenom glasilu kompanije.

Ovo nije prvi put da smo čuli za igru otvorenog svijeta koju uglavnom igraju mlađi igrači. 2015. Uostalom, Microsoft je kupio Mojang, tvorce popularnog Minecrafta za vrtoglavih 2.5 milijardi dolara.

Roblox Izvor: Društvene mreže / Autor: Roblox Corp

Aktivna zajednica

'O svemu ovome razmišljamo u okvirima ljudske interakcije i kooperativnog iskustva, a ne velike zarade' rekao je osnivač i izvršni direktor Robloxa, David Baszucki. Roblox je, podsjetimo, osnovan 2004. Riječ je o platformi u kojoj igrači stvaraju vlastite igre ili se pridružuju u onima koje su napravili drugi. Igra trenutno ima 70 milijuna korisnika mjesečno, s time da su prošlog mjeseca igrači u njoj proveli 900 milijuna sati.

DIGITALNA ZABAVA

Pobrojali smo deset najboljih hrvatskih videoigara svih vremena

Pogledaj galeriju

Vizija budućnosti

'Konačna vizija je širenje poslovanja na globalnu platformu koja klincima iz SAD-a omogućava da putuju do klinaca u Kini.' kažu iz Robloxa te nastavljaju: 'Cilj nam je također odraslima omogućiti da upoznaju nove prijatelje s drugog dijela svijeta i uče o životnim iskustvima ljudi čija su životi prilično drukčiji od njihovih'. Ukratko, rekao je Baszucki, 'želimo pomoći stvoriti digitalno civilno društvo budućnosti'.