a što ste vi napravili danas?

Ova baka ima 81 godinu i upravo je objavila svoju prvu aplikaciju

01.03.2017 u 06:56

Bionic
Reading

Vjerujemo kako joj životnog iskustva ne manjka, ali ostali smo ugodno iznenađeni time što se 81-godišnja Masako Wakamiya bolje razumije u programiranje od većine njenih vršnjakinja

Živahna 81-godišnjakinja Masako Wakamiya prošlog je tjedna predstavila svoju prvu mobilnu aplikaciju, i to nakon što se računalima počela baviti tek kad je napunila 60. Nikad nije kasno, hm?

Prije no što se počela baviti računalima i mobitelima ova neobična Japanka odradila je 43 godine staža u jednoj od vodećih banaka u Zemlji izlazećeg sunca.  U

čast Hinamatsurija (Dana djevojaka) priredila je aplikaciju za iOS koja podučava kako ispravno postaviti tradicionalne lutke za festival. 

Hinadan – čije ime obuhvaća japanske riječi hina (lutka) i dan (red) - od sudionika traži postavljanje ukupno 12 lutaka u zasebne pozicije na standardnom zaslonu sa četiri reda. Igra završava kad uspijete postaviti  lutke na njihova mjesta.

Osim što pravi aplikacije, Masako još i piše blog na japanskom i engleskom, u kojem dijeli video zapise svojih putovanja i podučava kako koristiti Excel za izradu umjetničkih djela. 

Pogledajte i poslušajte što je imala za reći tijekom TEDx predavanja o procesu aktivnog starenja u digitalnom okruženju. 

Now is the time to get your own wings | Masako Wakamiya | TEDxTokyo Izvor: Društvene mreže / Autor: TEDx Talks

Više: Next Web