NOVI ALAT

Ova će vam stranica olakšati pretraživanje interneta

11.08.2017 u 14:29

Bionic
Reading

Koliko god dobre bile, internetske tražilice još uvijek ne mogu čitati vaše misli. Stoga je za kvalitetniju pretragu potrebno koristiti Booleove logičke operatore. Evo stranice koja će vam u tome pomoći

Kako pretražujete Bing i Google? Većina vas vjerojatno ukuca nekoliko jednostavnih ključnih riječi i nada se najboljem, zar ne?

Koliko god dobre bile, internetske tražilice još uvijek ne mogu čitati vaše misli. Stoga je za kvalitetniju pretragu potrebno koristiti Booleove logičke operatore.

Kome se da pamtiti i natezati sa svim tim dodatnim elementima pretrage? To je gnjavaža i jedan od najčešćih razloga zašto ljudi ne koriste napredne metode pretraživanja. Pojavio se alat koji bi mogao pomoći u rješavanju tog problema.

Advangle je web obrazac koji će vam izraditi upite za naprednu pretragu. U nekoliko klikova možete sastaviti složene upite i dobiti rezultate u Bingu ili Googleu.

Sastoji se od alata za izradu upita (Query Builder), popisa atributa za unos u upit (smještenog u panelu s lijeve strane) i dva dugmeta koja vode na rezultate (Bing i Google).

Sučelje je osmišljeno kako bi olakšalo povezivanje ciljanih pretraga s odgovarajućom sintaksom.  Možete sastaviti složeni upit s više parametara. Recimo, zatražio sam njemačke stranice s domenom .de koje su pisale o potresu u Rijeci u proteklih tjedan dana.

Stranica rezultate otvara u novom prozoru. Bilo koji od unešenih parametara možete privremeno ukloniti iz rezultata pretrage. Tako možete odrediti koji parametri dobro funkcioniraju, a koji ne.

Kliknete li na dugme Examples, dobit ćete nekoliko primjera upita za pretragu i vidjeti kako funkcioniraju. Poželite li spremiti upit, kliknite na dugme Save.