DATALLY

Ova aplikacija 'cinka' sve koji troše previše interneta na vašem mobitelu

02.12.2017 u 14:56

Bionic
Reading

Google je predstavio mobilnu aplikaciju čiji je zadatak zaustaviti nenadgledanu potrošnju podatkovnog prometa

Aplikacija pod imenom Datally napravljena je da korisniku jasnim prikazom pokaže koje aplikacije u pozadini crpe najveću količinu mobilnih podataka. Čak i predlaže obližnje Wi-Fi mreže na koje se (ako želite) možete spojiti.

Na vrhu ekrana u Datally nalazi se veliki gumb kojim možete prekinuti sve prijenose podataka, što znači da podatke može koristiti isključivo aplikacija koju trenutno koristite. Ako u drugu ruku želite zaustaviti samo određene appove, Datally može i to.

Aplikacije dostupne svima

Ako ste okaljeni veteran Androida, Datally će vam se činiti kao prilično beskorisni app. U krajnjoj liniji, sav podatkovni promet moguće je pratiti putem značajke skrivene u postavkama telefona. Za nekoga tko ne zna sve tajne Googleovog operativnog sustava, Datally će biti nezaobilazni alat. Kao samostalna aplikacija, on je također praktičniji u svakodnevnom korištenju.

Izvor: Društvene mreže

Datally je dio Googleve incijative 'Next Billion Users' (Sljedećih milijardu korisnika) koja proizvode iz Googlea pokušava učiniti dostupnijima zemljama s ograničenom pokrivenošću mobilnog podatkovnog prometa. Upravo se zato ova hvale vrijedna inicijativa fokusira na male i iskoristive aplikacije. Datally, konkretno, zauzima svega 6 MB prostora.

  • +3
Ne sviđa vam se novi iPhone? Ovo su najbolje alternative! Izvor: Promo fotografije / Autor: Huawei