HT-OV PROJEKT

Otvorena stota punionica za e-automobile u Hrvatskoj!

21.04.2017 u 22:00

Bionic
Reading

Događajem održanim u shopping centru Westgate na kojem je pokazan rast potrebe za punionicama automobila, HT je u petak otvorio stoto mjesto za punjenje u sklopu Puni.hr platforme

Hrvatski Telekom kao jedan od značajnijih igrača na tržištu e-mobilnosti, danas je otvorio stoto mjesto za punjenje u sklopu Puni.hr platforme. Mjesto za punjenje otvoreno je eventom održanim u shopping centru Westgate, gdje se i nalazi punionica, koju su već tijekom samog događaja iskoristili vlasnici električnih automobila kako bi dopunili baterije svojih limenih ljubimaca.

Kao i na ostalim punionicama HT-a, struja je za korisnike zasad besplatna, potrebno je jedino identificirati se putem kartice s RFID čitačem, SMS-om ili putem aplikacije, naveo je Dino Novosel iz HT-a. Hrvatski telekom s raznim partnerima ima mjesta za punjenje u 56 gradova diljem Hrvatske te vlasnicima parkirnih mjesta, hotela i slično nudi mogućnost savjetovanja o vrsti punionice odnosno uređaja koje bi mogli instalirati na svoje prostore.

Dino Novosel je za tportal naveo kako u sklopu Puni.hr projekta, zahvaljujući kojem se u realnom vremenu mogu vidjeti stanja punjača na konkretnim punionicama, HT ima zabilježenih 7000 sesija punjenja te ima znanje i iskustvo o tome što treba korisnicima, ali i vlasnicima prostora koji žele imati punionice. Dodao je kako je Hrvatski telekom u sklopu projekta investirao četiri milijuna kuna te će se te investicije nastaviti rastom tržišta elektromobilnosti, koji će se strelovito nastaviti do 2020. godine i dalje.

  • +18
Otvorenje 100.mjesto za električno punjenje u sklopu Puni.hr platforme Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Također je najavio otvaranje punionice sa supercharger punjačima u sklopu jednog hrvatskog aerodroma, također u suradnji s Hrvatskim telekomom te unutar Puni.hr platforme. Posebnost te punionice bit će naplata struje, što je bila odluka klijenta, odnosno zračne luke. Tu opciju HT nudi onima koji žele punionice instalirati u svojim prostorima, na njima je da odluče žele li struju davati besplatno ili je žele naplaćivati. Punionica HT-a u Westgateu ima mjesta za istodobno punjenje šest automobila, a otvorena je 24 sata dnevno.